Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77

Wątek: Wojsko --- jak go uniknac:)

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

z zycia:

znam 3 gosci którzy chcieli isc do wojska - nie poszli bo wojsko ich nie chiało znajdywało rozne powody uniemozliwiajace odbycie sluzby wojskowej

natomiast jak nie bedziesz chciał isc to Cie "wydrapią" z pod ziemii

czyli najlepiej uczyć sie i przedluzac młodosc
    Are you brave enough?

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    Urodzic sie w 78, skonczyc podstawowke, liceum i studia na czas to sami przeniosa do rezerwy od razu

DOKŁADNIE!!!! My już mamy z glowy
    Rychu_lhotse

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Ja tez z tego wspanialego rocznika.
    A jak sie wykrecic z wojska. Na uczelni, na ktorej moja wife wyklada jest taki kierunek fizyka (bez obrazy dla tych, ktorzy skonczyli). Panowie skladaja podania, dostaja sie (oczywiscie konkurs swiadectw). Nie pokazuja sie ani raz. Pierwsze niezdane egzaminy dopiero po pol roku, po roku wyrzucaja, wtedy mozna znalesc nastepny kierunek i tak w kolko. Koszt to okolo 150 zl/rocznie (jakies wpisowe + zdjecia), zyskuje sie legitymacje studencka. Studia oczywiscie dzienne, zeby nie trzeba bylo placic czesnego.
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tasma
    A jak sie wykrecic z wojska. Na uczelni, na ktorej moja wife wyklada jest taki kierunek fizyka (bez obrazy dla tych, ktorzy skonczyli). Panowie skladaja podania, dostaja sie (oczywiscie konkurs swiadectw). Nie pokazuja sie ani raz. Pierwsze niezdane egzaminy dopiero po pol roku, po roku wyrzucaja, wtedy mozna znalesc nastepny kierunek i tak w kolko. Koszt to okolo 150 zl/rocznie (jakies wpisowe + zdjecia), zyskuje sie legitymacje studencka. Studia oczywiscie dzienne, zeby nie trzeba bylo placic czesnego.
    robisz tak?

ja osobiście nie polecam tego pomysłu gdyż:

dostałem się na UW na wydział chemii dziennie (dostarczyłem do WKU informacje ze się uczę) po 2 miesiącach przestało mi się podobać, zacząłem korzystać z życia studenckiego nie podchodziłem do egzaminów po prostu odpuściłem sobie szkolę. Cały styczeń przesiedziałem w domu inni się uczyli, a ja hmmm zaczęło mi się nudzić dostałem świra wiec zacząłem sobie szukać szkoły bo ile można siedzieć w domu i nic nie robić. 18 marca miałem pierwszy zjazd w nowej szkole (studia zaoczne), około połowy kwietna przyszedł list z WKU w celu stawienia się na komisji uzupełnień. Nie wiem co by się stało gdybym nie miał „papiera” z nowej szkoły.
    Are you brave enough?

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Urodzic sie w 78, skonczyc podstawowke, liceum i studia
    a w miedzy czasie wmówić komisji że się ma, cytuje z książeczki wojskowej: "niepoprawna osobowość ze znaczym upośledzeniem zdolności adaptacyjnych" 8)
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Urodzic sie w 78, skonczyc podstawowke, liceum i studia na czas to sami przeniosa do rezerwy od razu
    Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse
    DOKŁADNIE!!!! My już mamy z glowy
    Panowie, nie tylko Wasz rocznik taki wspaniały;-) Ja jestem z 80 i mogę pochwalić się dokładnie tym samym. Najbardziej utkwiło mi w pamięci, jak pewnien sierżant wpisując mi do książeczki odroczenie dopytywał mnie, czy jednak bym się nie zdecydował wstąpić do armii, bo wojsko bardzo potrzebuje inżynierów:-D Mimo wszystko nie przekonał mnie
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

a jak to sie ma z uwzglednianiem papierkow od lekarza, w moim przypadku od okulisty? czy jezeli lekarz wypisze mi stala,poglebiajaca sie wade wzroku przy jednoczysnym astygmatyzmie, to mam szanse na D lub przynajmniej B kategorie?

pytam, bo komisje mam juz 8 marca i chce sie do niej dobrze 'przygotowac'
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mały szczegół Uczelnie mają obowiązek powiadamiać WKU o tym że dany delikwent zotał skreślony z listy studentów.
    jakieś D + sporo zapału

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti
    Panowie, nie tylko Wasz rocznik taki wspaniały;-) Ja jestem z 80 i mogę pochwalić się dokładnie tym samym. Najbardziej utkwiło mi w pamięci, jak pewnien sierżant wpisując mi do książeczki odroczenie dopytywał mnie, czy jednak bym się nie zdecydował wstąpić do armii, bo wojsko bardzo potrzebuje inżynierów:-D Mimo wszystko nie przekonał mnie
    Ja niby 79, ale załapałem się z 78. Pan w komisji długo nie mógł zrozumieć, jakim cudem :]

Cytat Zamieszczone przez Nicram
    Mały szczegół Uczelnie mają obowiązek powiadamiać WKU o tym że dany delikwent zotał skreślony z listy studentów.
    Dwukrotna nieusprawiedliwiona nieobecność na ćwiczeniach, informacja do dziekana, pismo do WKU, armia czeka-wzywa z daleka
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Dopiero zaczyna Awatar romero
    Miasto
    Łask

Domyślnie

Niedawno minęło 10 latek jak wyszedłem z wojska. Jest pewien plus odbytej służby wojskowej. Stosunek pracodawcy do przyszłego pracownika. Kilka razy słyszałem pytanie: Stosunek do służby wojskowej - odpowiedź "przeniesiony do rezerwy", "zwolniony ze służby" - proszę bardzo, "odroczenie" - dziękujemy Panu.

pozdro.
    romero
    D80 + N18-55, T55-200, Sunpak PZ42X,
    300D + C18-55, C50, T80-210, S18-125 DIGIMATE III, 430ex

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów