Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Wątek: Wojsko --- jak go uniknac:)

Mieszany widok

Zablokowany Awatar C41photocrew

Domyślnie Wojsko --- jak go uniknac:)

no wlasnie...bleh szkola mi sie konczy wiek 24 lata i czy moge dalej isc do 2giej policealnej?? zeby mi odroczyli??

by the way zeby post byl zwiazany z fotografia to nie chce isc bo nei bede mogl zdjec robic wiec help needed:]

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Studia dzienne, studia zaoczne. Jakiekolwiek.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Znalazlem przypadkiem w sieci:

"Grzechem jest unikanie służby wojskowej. Grzechem jest również pomoc w tym procederze i namawianie do unikania służby w armii."
    (Biskup Polowy Sławoj Leszek Głodź)

Jesli chodzi o szkole to nie moze to byc jakakolwiek szkola - upewnij sie najpierw czy jest honorowana przez wku.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A ja bym zaproponował jeszcze inaczej... może żoneczka, dzieciaczki; tak na szybko :-D

a tak na poważnie...
    emigration abroad, wymeldowanie się z gminy/miasta i problem z głowy...

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Wymeldowanie nic nie da. Wymeldowujesz się z książeczką wojskową w dłoni. Jeśli się nigdzie nie zameldujesz, to sam masz przekichane (bo jak iść do pracy lub szkoły), a wojsko i tak przyśle bilet pod poprzedni adres. Nie stawisz się, ŻW wkracza do akcji.

A może skusisz sie na wojsko?
    Jestem studentem (politologia na UŚ) i już mam za sobą egzamin z przysposobienia wojskowego. a DO WOJSKA ZAPROSZENIE DOSTANE na te wakacje...

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Jesli chodzi o szkole to nie moze to byc jakakolwiek szkola - upewnij sie najpierw czy jest honorowana przez wku.
    Dawno się nie interesowałem, ale jakikolwiek indeks (dzienny/zaoczny) przyniesiony do WKU załatwia sprawę.

Wiele uczelni przyjmuje na studia (w szczególności zaoczne) na podstawie rozmowy kwalifikacyjnej.
    Jakość tych studiów może być różna, ale chyba nie o jakość tu chodzi .

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Urodzic sie w 78, skonczyc podstawowke, liceum i studia na czas to sami przeniosa do rezerwy od razu
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    Urodzic sie w 78, skonczyc podstawowke, liceum i studia na czas to sami przeniosa do rezerwy od razu

DOKŁADNIE!!!! My już mamy z glowy
    Rychu_lhotse

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Ja tez z tego wspanialego rocznika.
    A jak sie wykrecic z wojska. Na uczelni, na ktorej moja wife wyklada jest taki kierunek fizyka (bez obrazy dla tych, ktorzy skonczyli). Panowie skladaja podania, dostaja sie (oczywiscie konkurs swiadectw). Nie pokazuja sie ani raz. Pierwsze niezdane egzaminy dopiero po pol roku, po roku wyrzucaja, wtedy mozna znalesc nastepny kierunek i tak w kolko. Koszt to okolo 150 zl/rocznie (jakies wpisowe + zdjecia), zyskuje sie legitymacje studencka. Studia oczywiscie dzienne, zeby nie trzeba bylo placic czesnego.
    Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tasma
    Ja tez z tego wspanialego rocznika.
    A jak sie wykrecic z wojska. Na uczelni, na ktorej moja wife wyklada jest taki kierunek fizyka (bez obrazy dla tych, ktorzy skonczyli). Panowie skladaja podania, dostaja sie (oczywiscie konkurs swiadectw). Nie pokazuja sie ani raz. Pierwsze niezdane egzaminy dopiero po pol roku, po roku wyrzucaja, wtedy mozna znalesc nastepny kierunek i tak w kolko. Koszt to okolo 150 zl/rocznie (jakies wpisowe + zdjecia), zyskuje sie legitymacje studencka. Studia oczywiscie dzienne, zeby nie trzeba bylo placic czesnego.
    robisz tak?

ja osobiście nie polecam tego pomysłu gdyż:

dostałem się na UW na wydział chemii dziennie (dostarczyłem do WKU informacje ze się uczę) po 2 miesiącach przestało mi się podobać, zacząłem korzystać z życia studenckiego nie podchodziłem do egzaminów po prostu odpuściłem sobie szkolę. Cały styczeń przesiedziałem w domu inni się uczyli, a ja hmmm zaczęło mi się nudzić dostałem świra wiec zacząłem sobie szukać szkoły bo ile można siedzieć w domu i nic nie robić. 18 marca miałem pierwszy zjazd w nowej szkole (studia zaoczne), około połowy kwietna przyszedł list z WKU w celu stawienia się na komisji uzupełnień. Nie wiem co by się stało gdybym nie miał „papiera” z nowej szkoły.
    Are you brave enough?

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów