Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Sprzedaż zdjęć na weselu

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Sprzedaż zdjęć na weselu

Ja też bym się wkurzył, ale gdyby zapytała wcześniej, podał jakie ceny za to chce (tak by uprzedzić gości), dał promocję dla mnie (w końcu to dodatkowy zarobek dla niego) i dał gwarancję, że Młodzi są ważniejsi niż goście (lub bvędzie to robił ktoś inny niż on), to można by się zastanowić

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    A kasę fiskalną masz? Ostatnio coraz częściej fiskus kombinuje i jak będziesz miał szczęście to załapiesz się na taką kontrolę.
    Musiałby sprzedać kilka tysięcy tych zdjęć żeby powstał obowiązek posiadania kasy ;-). Właśnie czytałem jak fiskus zbłaźnił się na jakimś festynie wiejskim. Wlepił mandaty dla dziadków i babć sprzedających kilka słoiczków konfitur i nalewek, oczywiście bez kasy ;-). Pazerność i głupota urzędników skarbowych przekracza wszelkie granice...
    Ostatnio edytowane przez dzidofon ; 13-06-2013 o 11:35
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez dzidofon Zobacz posta
    Musiałby sprzedać kilka tysięcy tych zdjęć żeby powstał obowiązek posiadania kasy ;-). Właśnie czytałem jak fiskus zbłaźnił się na jakimś festynie wiejskim. Wlepił mandaty dla dziadków i babć sprzedających kilka słoiczków konfitur i nalewek, oczywiście bez kasy ;-). Pazerność i głupota urzędników skarbowych przekracza wszelkie granice...
    Pytanie czy mieli zgłoszoną DG na to?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

sprzedaż zdjęć na ślubie stanowczo nie, ale gdy młodzi wykupili by usługę np. 400zdjęć za jakąś określoną kwotę i każdy sobie może zrobić zdjęcie i od razu wywołać to już tak.
    Regulamin pkt 8.

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    gdybym był panem młodym, to kopnął bym takiego fotografa w d___ za to, że z mojego wesela robi targowisko...
    Dokładnie!

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pytanie czy mieli zgłoszoną DG na to?
    Zauważ że oni dostali mandaty za brak kasy, a nie za brak zgłoszenia DG :-). Wymóg posiadania kasy powstaje po przekroczeniu pewnego progu, a tego śmieszni urzędnicy nie wykazali...
    Zresztą to nie temat wątku tylko moja mała dygresja ;-)
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Dokładnie!
    I też jak jest wszystko ustalone z młodymi ?

Cytat Zamieszczone przez dzidofon Zobacz posta
    Zauważ że oni dostali mandaty za brak kasy, a nie za brak zgłoszenia DG :-). Wymóg posiadania kasy powstaje po przekroczeniu pewnego progu, a tego śmieszni urzędnicy nie wykazali...
    Zresztą to nie temat wątku tylko moja mała dygresja ;-)
    Ale przy sprzedaży to chyba w ogóle bez kasy ani rusz?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale przy sprzedaży to chyba w ogóle bez kasy ani rusz?
    Do 20 tys pln w roku dla osób fizycznych może być bez kasy, kwota jest rozbita proporcjonalnie na ilość miesięcy prowadzenia działalności w danym roku kalendarzowym, ale wystarczy, że chce sprzedać 1 płytę dvd czy cd kasę już musi mieć.

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Dokładnie!
    Zdecydowanie nie dla takiej targowiska

Początki nałogu Awatar janhalb

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    gdybym był panem młodym, to kopnął bym takiego fotografa w d___ za to, że z mojego wesela robi targowisko...
    Ja chyba też.
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów