Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Muszla oczna do 350D

Sandman
    Guest

Domyślnie

Raczej muszla osobno i soczewka osobno; muszla to tylko nakładka - tam nie ma szkiełka (przynajmniej u mnie). A o soczewki swojego czasu pytałem na tym forum ale niestety nikt nie odpowiedział... Może teraz ktoś podrzuci jakiś namiar na sklepik bo też jestem zainteresowany...

Aha... Ja swoją kupiłem na Allegro za 22,- zł (tutaj aktualna aukcja tego sprzedawcy) i jest w miarę ok - tzn. guma jakością nie powala ale trzyma się tam gdzie powinna i swoje zadanie póki co spełnia.
    Ostatnio edytowane przez Sandman ; 21-06-2007 o 11:58

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaelx Zobacz posta
    Podpinając się spytam czy ktoś wie gdzie mogę nabyć muszę do EOS-a 400D ale z korekcją dioptrii?
    Mam wadę wzroku około -2 a oryginalna to max -1.6 zdaje się...
    Jeśli już to w Sklepach sieci ABfoto, wyłącznie na zamówienie. Osobno kupuje się wizjer i osobno gumową muszlę. Niestety nie potrafię powiedzieć czy da się to skompletować do 400D, który ma korekcje w wizjerze (muszla typu Ef). Z 20D/30D nie było by najmniejszego problemu, bo te mają muszlę Eb, która stosowana była w "bezkorekcyjnych" eosach 5000, 3000,3000n itd. Sam wizjerek będzie z tego co pamiętam pasował (taki sam rozstaw sanek).

EDIT
    Wieczorem sprawdzę i napiszę dokładnie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów