Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Ładowarka do CANON LP-E6 - zaminniki

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Ładowarka do CANON LP-E6 - zaminniki

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Ale do filmu czy do foto? Bo jak do foto, to przecie aku starcza na duuużo zdjęć i w plenerze nie wiem ile byś musiał zrobić zdjęć, żeby zabrakło Ci prądu mając też backupowy zamiennik. Chyba, że wybierasz się w głęboką Rosję, gdzie elektryczność jest co XXX km.
    Wychodzę z założenia ... przezorny zawsze ubezpieczony

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez scyther5 Zobacz posta
    Wychodzę z założenia ... przezorny zawsze ubezpieczony
    Spójrzmy z drugiej strony. Zawsze będziesz miał ten samochód, w którym możesz naładować? Chociażby jak pójdziesz w góry, albo pojedziesz na wycieczkę z biura podróży... A jeśli nawet nie, to jestem ciekaw skuteczności i wydajności (czasu ładowania i użycia akumulatora) takiej ładowarki.
    Chyba lepiej jednak mieć dwa oryginały, niż liczyć, że zawsze będziesz miał samochód i będziesz siedział i podładowywał.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    (...)Chyba lepiej jednak mieć dwa oryginały, niż liczyć, że zawsze będziesz miał samochód i będziesz siedział i podładowywał.
    Albo oryginał i zamiennik. Co do zamiennników to ja polceam Phottixa, miałem w 550d, mam w 60d i żadnych zastrzeżeń, ale jest tu akurat cały wątek na ten temat.
    Generlanie zgadzam się w pełni, że jak się intersujesz foto trochę bardziej niż normlanie, to warto mieć zapas prądu.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Albo oryginał i zamiennik. Co do zamiennników to ja polceam Phottixa, miałem w 550d, mam w 60d i żadnych zastrzeżeń, ale jest tu akurat cały wątek na ten temat.
    Generlanie zgadzam się w pełni, że jak się intersujesz foto trochę bardziej niż normlanie, to warto mieć zapas prądu.
    Kolega już jeden zamiennik ma. A z zamiennikami to jest tak, że nawet jak są nowe, to nie są tak wydajne jak oryginały. I tak co rok można sobie po jednym zamienniku kupować jak poprzedni padnie, nosić ich w torbie kilka i zapłacić za nie tyle, ile za jeden oryginał.

Uprawnienia umieszczania postów