Fajny secik, choć dla mnie trochę za ciemne kadłuby na tych backlightach, ale wiem jakie były warunki popołudniu, bo też byłem.
Najbardziej mi się podobają foty Horneta i pierwsza MIG-a.
Skąd fociłeś ?
Fajny secik, choć dla mnie trochę za ciemne kadłuby na tych backlightach, ale wiem jakie były warunki popołudniu, bo też byłem.
Najbardziej mi się podobają foty Horneta i pierwsza MIG-a.
Skąd fociłeś ?
DziękiPrzy zdjęciach pod słońce lubię trochę większy kontrast, ale może jednak spróbuję przy obróbce następnych trochę te kadłuby rozjaśnić i zobaczę co z tego wyjdzie.
Co do miejscówek to 185 zrobiłem z okolic podejścia do pasa 36. 186, 187, 198, 199 z okolic pola kukurydzy, resztę z terenu lotniska.
60D + 18-55 STM + Tamron 70-300 VC USD + Sigma 150-600 C
Moje zdjęcia na Flickr
SpokoTo już kwestia indywidualna z tą ciemnością kadłuba
![]()
mirage - stałeś może w "zatoczce" dla spotterów (z akredytacją)?
aparat, kilka obiektywów i lampa
Jeśli chodzi o sobotę to tak, też tam stałeś?
Moje zdjęcia na Flickr
Tak, w koszulce lnpW niedzielę byłem na końcu koło strefy VIP.
Bardzo fajne zdjęcia - zakładam, że to dość spore cropy, więc tym bardziej szacunJa miałem 400mm (Sigma 120-400), więc mam jakieś porównanie ogniskowej. Inna sprawa, że w przypadku Sigmy nie bardzo jest z czego cropowac (nie jest to demon ostrości).
aparat, kilka obiektywów i lampa
Po oglądaniu całości takie spostrzeżenie, że "koło" landszaftów wypada nieco pochodzić, poczekać, zmienić porę dnia i pooglądać przez wizjer.Przekonałem się, że niekiedy widoczek jest ładny i wart uwagi, ale na zdjęciu wychodzi coś tak powszechnego i bez wyrazu, że nie warto użyć migawki.
Ale czasem jest zupełnie odwrotnie, czego Ci serdecznie życzę.
Za to foty lotnicze bardzo fajnie się ogląda, co zresztą już pisałem, ale co tam - mogę powtórzyć![]()
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-09-2015 o 15:09
Dzięki za odwiedziny i komentarze.
@Tangier co do cropów to się zgadza, niestety 300 mm to trochę za mało na niektóre kadry, ale w takim rozmiarze w jakim wrzucam zdjęcia jakość nie jest jeszcze najgorsza.
@RobertON zgadzam się w zupełności że niekiedy widoki są bardzo ładne, a na zdjęciu tego nie widać. Niestety nie mam dużo okazji do fotografii krajobrazu, a zwłaszcza w odpowiednich porach dnia. Zdecydowanie najważniejsza dla mnie jest fotografia lotnicza i na nią poświęcam najwięcej czasu. Jednak jeśli tylko nadarzy się okazja to na pewno spróbuję jakiś ciekawy krajobraz uchwycić.
Moje zdjęcia na Flickr
Moje zdjęcia na Flickr