Czemu jeszcze nie ma wątku?
Canon EF-M 11-22 mm f/4-5.6 IS STM - Optyczne.pl
Czemu jeszcze nie ma wątku?
Canon EF-M 11-22 mm f/4-5.6 IS STM - Optyczne.pl
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Mnie też nie kręci. Założyłem wątek żeby było gdzie wylewać żale, że brak podobnych nowości na EF-S![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Kto by się na tym forum jarał obiektywem do systemu M. Bardzo ciekawa propozycja dodatkowo jeśli się weźmie wielkość filtra i cenę w końcu widać to co było nigdy niespełniona obietnicą dla APS-C.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
a mnie się podoba. M + 11-22 i w góry/wakacje dla wielu jak znalazł
ebe ebe
To wygląda tak, jakby canon doszedł do wniosku, że jest cokolwiek spóźniony. Licząc straty (czyt. liżąc rany) doszli do wniosku że najlepiej wziąć srogi rewanż na nieprzyjacielu i odebrać mu przynależnych im konsumentów, którzy - nie wiem - czy to przez zniecierpliwienie, czy nieroztropność pokupowali olki, panasy albo nexy.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Dokładnie tak jest. Canon szybko dogoni konkurencję w tym segmencie i ceny wrócą do "normy", czyli kolejne szkła już nie będą takie tanie :-)
To szkło jest trzecie. Przez przejściówkę za 100$ mogę podpiąć wszystkie moje szkła EF. A w tym roku pojawi się lepszy korpus i mam nadzieję, że już z nową matrycą. Korzystając z aktualnej przeceny kupiłem emkę z 18-55 i lampą i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością tego zestawu. Chodzą też słuchy o przejściówce metabones speed booster z m na ef.