fakt - wyciaganie kasy od "biednych" uzytkownikow Canona
a propos IR - ja steruje swoim za pomoca Pocket PC , jednak zasieg nadajnika jest niewielki jakies 50 cm, ale to i tak lepsze od wezyka spustowego.
fakt - wyciaganie kasy od "biednych" uzytkownikow Canona
a propos IR - ja steruje swoim za pomoca Pocket PC , jednak zasieg nadajnika jest niewielki jakies 50 cm, ale to i tak lepsze od wezyka spustowego.
Wężyk możesz przedłużyć.Zamieszczone przez Auwo
ale jak bedziesz mial za dlugi przewod to mozesz sie zaplatac , ba nawet udusic![]()
Dobre!![]()
Ale myślę że aż tak skomplikowanych ewolucji nie będę uskuteczniać.
![]()
![]()
![]()
nigdy nic nie wiadomoZamieszczone przez maku
heheheheeh
Jak rozumiem, problem jest tylko z nietypowym gnieździe, bo schemat wyprowadzeń (do 20tki, ale powinien też pasować do 10tki) jest tu:Zamieszczone przez Czacha
http://www.cyberbeach.net/~dbardell/index.html
czy 350d i 30 odsluzy ten sam wężyk ? możecie pokazać jakieś swoje patenty albo pochwalić sie czego używacie (najchętniej robiłbym to komórką (N6230i bo tę zawszę mam przy sobie)
to może wstaw aparat w komórkę?Zamieszczone przez Broncobilly
ludzie, a opcji "szukaj" nie znacie?
temat ze trzy miechy temu był wałkowany do bólu...a ci wykopali posty sprzed półtora roku...
20Dset
maj łeb...
do 30d jest inny wezyk, drozszy ;-)
Właśnie zrobiłem według tego samego schematu:
Potestowałem i zauważyłem jeden mankament. A mianowicie w trybie BULB, gdy pierw ustawimy AF (czerwony przycisk), a potem przełączymy przycisk na blokadę wyzwolenia migawki i puścimy AF to kończy się naświetlanie matrycy... Zatem sensowniej by było zrobić przełącznik na AF, a wyzwolić migawkę raz naciskając czarny guzik...
Z drugiej jednak strony nikt, kto potrzebuje takich czasów, nie używa AF, a ekspozycje i tak ustawia się wtedy ręcznie ;-) Za to blokada na ekspozycji może się jeszcze przydać do robienia zdjęć seryjnych... Np. na czasach do 30sek. podczas burzy z piorunami...
Kompromisem byłoby zastosowanie przełącznika 3 pozycyjnego, ale łatwiej się wtedy pomylić.
--
Pozdrawiam
Rafał Magda