Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Pierwszy Aparat Lustrzanka

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Pierwszy Aparat Lustrzanka

Cytat Zamieszczone przez gotek Zobacz posta
    Aparat został zakupiony ok. 4 lata temu nowy, nie używany w wersji Angielskiej. Przebieg ma około 2000 zdjęć, więc to bardzo mało. Tak jak napisałem na aukcji, sprzęt był używany mało, głównie na imprezach i spotkaniach rodzinnych
    Wiesz... nie osądzam sprzedawcy, ale ten tekst przypomina litanię sprzedawcy aut używanych: samochodem jeździła starsza osoba, spokojnie, tylko po zakupy i do kościoła, w 90% autostradami ;-). Jakoś trudno mi uwierzyć w 4-letni aparat z takim przebiegiem. Ale zdarzają się cuda :-).
    A co do samego modelu to również bym Ci radził trochę dozbierać do 40D, a może uda się znaleźć 50D. Samo szkŁo które gość proponuje jest dość szerokie, nie wiem czy Ci wystarczy. Dla Ciebie lepsze wydaje się tak do 55 mm.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez mnocon Zobacz posta
    mnie troche zastanawia ten przebieg niby 2000 zdjec a 3 komplety bateri
    To też fakt :-). Widzę niejasność: jeśli ktoś praktycznie nie robił zdjęć to po co dokupował dwie baterie? A jeśli kupił je od razu to znaczy że jednak te 2000 klapnięć między bajki można włożyć :-).
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie Odp: Pierwszy Aparat Lustrzanka

No i teraz cholera nie wiem co mam zrobić, wydaje mi się dobra cena jak za taki aparacik , z takim przebiegiem, tak nie wiadomo teraz czy ten aparat ma rzeczywisty przebieg od nowości 2 tys. czy nie , teoretycznie można wywnioskować po ocenie body, jeśli będzie zużyte to będzie można wywnioskować że na pewno ma więcej niż 2 tys. migawka i na 100% była wymieniana , chyba tylko tak można będzie to określić jaki jest rzeczywisty "stan" tego aparatu

--- Kolejny post ---

Czy istnieje jakiś program który sprawdzi czy była wymieniana migawka ?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów