Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Jaki obiektyw do Canona 450d - Przeznaczenie las-> grzyby

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw do Canona 450d - Przeznaczenie las-> grzyby

Jednak tego pilota nie będę brał bo się dowiedziałem, że trzeba go używać będąc z przodu aparatu, ponieważ tam ma czujnik.
    Wezmę lepiej ten wężyk spustowy.

Druga sprawa chciałbym się jeszcze upewnić czy dobrze dobrałem tą osłonę przeciwsłoneczną do mojego obiektywu kitowego? Jak rozumiem do tego obiektywu powinna być właśnie zastosowana osłona ta okrągła, a nie np. tulipan?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Tak, kit kręci przodem przy ostrzeniu więc osłona musi być okrągła.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Uwielbiam takie wątki: jaki obiektyw na grzyby, jaki na ryby, a jaki na lwyby ?
    Można jeszcze dodać: jaki dla leworęcznych i jaki dla przesądnych ?
    czy jeszcze oprócz swojego zadowolenia chciałeś coś przekazać? ja wyczułem szyderę w kierunku osób tutaj dyskutujących... Niesłuszną, bo wątek do momentu Twojego wpisu jest bardzo rzeczowy...

Dopiero zaczyna

Foto grzyba - analogowy 350N, obiektyw kitowy EF 28-80 na przysłonie 5.6. Fotografowane z ręki, bez użycia dyfuzorów, blend, lamp doświetlających, bez użycia jakiegokolwiek tulipana, bez filtrów.
    Skanowany w zakładzie fotograficznym, w którym nikt nie potraktował tego jako specjalnego zadania - fota oryginalnie ma rozmiar 1200X800 px, widać pikselki, bo nikomu nie chciało się tego skanować w wysokiej rozdzielczości:

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Uwielbiam takie wątki: jaki obiektyw na grzyby, jaki na ryby, a jaki na lwyby ?
    A kogo to obchodzi ?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pixelnoiz Zobacz posta
    Foto grzyba - analogowy 350N, obiektyw kitowy EF 28-80 na przysłonie 5.6. Fotografowane z ręki, bez użycia dyfuzorów, blend, lamp doświetlających, bez użycia jakiegokolwiek tulipana, bez filtrów.
    Skanowany w zakładzie fotograficznym, w którym nikt nie potraktował tego jako specjalnego zadania - fota oryginalnie ma rozmiar 1200X800 px, widać pikselki, bo nikomu nie chciało się tego skanować w wysokiej rozdzielczości:
    Czy chcesz pokazac przyklad negatywny ? Po grzyba ?
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów