Dzięki, dzięki
piast9,Z tego co wyczytałem mają średnio długość 25-28cm.Przy użyciu Gorillapod nie ustawisz chyba aparatu tuż nad ziemią. Nóżki wyglądają na za krótkie trochę. A może się mylę - nie wiem. W tej sytuacji można co prawda radzić sobie woreczkiem z grochem czy kulkami styropianowymi ale to druga rzecz do noszenia.
-Focus odpada, za drogi, ten SLR-Zoom jest po ok. 100zł i ma udźwig do 3kg oraz długość 25cm.(Gorillapod focus) ewentualnie SLR-Zoom
Znalazłem też Gorillapod taki po 30zł, ma udźwig do 1,2 kg i długość 27cm. Do mojego Canona 450d + kit raczej by pasował i by spokojnie utrzymał (Canon 450d z kitem to coś ok 600g czyli połowa tego co może unieść ten statyw, a w sumie jest tańszy o 60zł...
Sam nie wiem, co myślicie?
Poniżej odnośni do tego za 100zł i tego za 29 zł
STATYW JOBY GORILLAPOD SLR-ZOOM Nowy Oryginał FVAT (3308636301) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
GIĘTKI STOŁOWY STATYW FOTOGRAFICZNY DUŻY GORILLA (3301974760) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.