Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: 5d mark II pytanie o af dziwne pytanie :)

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Domyślnie 5d mark II pytanie o af dziwne pytanie :)

zadam pewne pytanie może głupie ale nie mam w tej sprawie doświadczenia

a wiec sprawa jest taka w moim starym 50d jak nacisnę spust migawki jak jest założony dekielek na obiektywie af przelatuje skale od prawa do lewa i odwrotnie jak tu Canon EF 50mm f/1.8 MKI AF sound - YouTube

kupiłem z drugiej reki 5d mkII i w takich samych okolicznościach, dekielek zasłania obiektyw i nic się nie dzieje af nie włącza się, ogólnie jak się robi normalnie zdjęcia af pracuje jak trzeba i nie wiem czy to normalne zachowanie tego body czy coś jest z nim nie tak

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: 5d mark II pytanie o af dziwne pytanie :)

nie kojarze korpusu EOS, w ktorym to by dzialalo inaczej (niz 50D), rowniez moj 5D mkII. to wrecz wynika z zasady dzialania AF, jesli polspust jest skonfigurowany jako wyzwalacz nastawiania ostrosci.

przejrzyj w obu korpusach ustawienia C.Fn. odnosnie pracy ukladu AF:
    o te: Canon EOS 50D Review: Digital Photography Review (C.Fn III: Auto focus / Drive)

gdzies musisz miec cos inaczej ustawione. popraw sobie tak, zebys w 50D mial tak jak 5D mkII. wydaje mi sie, ze chodzi o ustawienie III-1, ale pewny nie jestem...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Domyślnie Odp: 5d mark II pytanie o af dziwne pytanie :)

wielkie dzięki za pomoc faktycznie było ustawione na "AF nie szukaj ostrości" po zmianie wszystko gra i buczy

Uprawnienia umieszczania postów