Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Canon DPP vs Camera Raw w PS

Coś już napisał

Domyślnie Canon DPP vs Camera Raw w PS

Witam ponownie, przymierzam się właśnie do zakupu 5dmk3 i niektórzy sprzedawcy dołączają do sprzętu oprogramowanie (oczywiście cena wyższa) i przy czytaniu trochę o DPP ludzie piszą, że ogólnie Canony mają przypadłość do bardziej czerwonej skóry, a DPP to ładnie niweluje, z związku z tym mam pytania:
    1. Czy w 5dmk3 również występuje przypadłość zaczerwienienia skóry?
    2. Czy w DPP również mam możliwości obróbki jak w PSie? Konkretnie: odszumianie, winietowanie, aberracja, poszczególne kolory i ich luminacje it?

EDIT: właśnie sprawdziłem jedną rzecz i się okazało, że program dodawany to "Capture One Pro". To jest coś całkowicie innego niż DPP?
    Ostatnio edytowane przez scyther5 ; 05-06-2013 o 09:12

Coś już napisał Awatar Kredek23
    Miasto
    Andrychów

Domyślnie Odp: Canon DPP vs Camera Raw w PS

Witam.
    O ile mi wiadomo to Canon do swojego sprzętu dodaje na płytach instrukcje obsługi sprzętu i programów oraz pełne oprogramowanie jak ZM, DPP, EOS Utility, Picture Style Editor. Można też je pobrać ze strony Canona.

Capture One Pro to zdecydowanie co innego niż DPP i o wiele większych możliwościach, ale jeszcze zależy jaka wersja tego C1Pro.
    DPP ogólnie wywołuje ładnie jak Jpg z aparatu ale to nie zawsze jest najlepiej. Jego największa zaleta to że jest darmowy.

Coś już napisał

Dziękuję za odpowiedzi. Wersja programu to "6", a jest już 7-mka po PL. Nie skorzystałem z tego wariantu. Jak coś to temat do zamknięcia. Pozdrawiam

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez scyther5 Zobacz posta
    Witam ponownie, przymierzam się właśnie do zakupu 5dmk3 i niektórzy sprzedawcy dołączają do sprzętu oprogramowanie (oczywiście cena wyższa)
    To nie sprzedawcy dokładają C1, tylko Canon. Do końca czerwca jest promocja: kupując 5d mk III dostajesz przedłużoną gwarancję (3 lata) i C1 gratis. Jeżeli sprzedawca chce od ciebie jakieś dodatkowe pieniądze to jest naciągaczem.

http://www.proclub.pl/pl/canon_eos_5...i_v_1_2_1.html
    Ostatnio edytowane przez sv ; 05-06-2013 o 20:10

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

DPP to całkiem dobra rzecz, ładnie wywołasz, złożysz np HDRa, ja osobiście z przywiązania do PS wolę jednak ACR

jeśli chodzi o odszumianie i wyostrzenie to bdb są pluginy do PS i LR np Nik Software

DPP nie zainstalujesz bez płyty /na stronie Canona tylko update/ ale resztę możesz popróbować na rawach z innego body wcześniej, wybierzesz co najbardziej ci odpowiada

Dopiero zaczyna

do DPP masz jeszcze ciekawy dodatek DPP++
    pstrykacz nie fotograf*

*(przecinek wstawić gdzie kto chce)

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez meg83 Zobacz posta
    DPP nie zainstalujesz bez płyty /na stronie Canona tylko update/ ale resztę możesz popróbować na rawach z innego body wcześniej, wybierzesz co najbardziej ci odpowiada
    Zainstalujesz.

http://www.canon-board.info/software...cje-dpp-24250/

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Cytat Zamieszczone przez scyther5 Zobacz posta
    Dziękuję za odpowiedzi. Wersja programu to "6", a jest już 7-mka po PL. Nie skorzystałem z tego wariantu. Jak coś to temat do zamknięcia. Pozdrawiam
    I cale szczescie. Program w wersji 6 jest dolaczany w ilustam krajach do aparatkow 6D i pewnie do innych tez. Wgrywasz program, rejestrujesz i ... zonk. Wersja 6 nie obsluguje 6D, nalezy zakupic upgrade do wersji 7.1.1., ale 5DIII i 600D juz obsluguje.
    Ostatnio edytowane przez grzegorzki ; 06-06-2013 o 22:46
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Uprawnienia umieszczania postów