Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 81

Wątek: 5D w akcji

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski
    Krakers - Dziekuje!!! :-). Choc jeden pozytywny glos w dyskusji!!! Jakos lzej mi sie bedzie szlo na sobotnie testy. Mam tylko nadzieje ze moj egzemplarz rowniez sie sprawdzi. Jezeli to mozliwe to napisz czy mozesz wyslac jakies sample w full rozdzielczosci. Z gory bede wdzieczny!

Pozdrowki Paweł
    Zauwazylem ze wiele osob powtarza przeczytane frazesy , niema to jak sprawdzic to na wlasnej skorze , niedawno kupilem sobie gazetke pod tytulem fotografia & aparaty cyfrowe i byl sobie taki maly tescik oraz dolaczone sample z 5D i powiem wam ze oczom niewiezylem ze ktos mogl dolaczyc tak nedzne foty chociaz patrzac na uzyty obiektyw ktorego rowniez przetestowalem z 5D mogly byc lepsze od tych dolaczonych ktore przypominaly zdjecia zrobione malpka 3 mega ale coz komus zalezalo by pkazac zdjecia sprzetu zakaldajac obiektyw akurat najgorzej wspolpracuajcy z 5D . Osobiscie zastanawialem sie czy wogle wspominac cokolwiek o rewelacyjnej wspolpracy obiektywu 28-135IS poniewaz balem sie ze zanim go kupie cena wziazku z tym wzrosnie . Pracuej zawodowo w fotografii i mam fot y wykonane w studio przy przysklonie 13 50f1.4 i 13 28-135 IS powaga sa nie do odruznienia , naprawde bylem tym tak mile zdziwiony ze postaralem sie o inny egzemplaz aby potwierdzic moje spostrzezenia gdyz cena tego szkla jest rewelacyjna a jakosc zdumiewa
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Domyślnie

Krakers,
    50 mm o ktorych piszesz (porownując do 50 1.4), to taki sweet spot tego szkla i ja rownież nie mam nic do zarzucenia tej ogniskowej.
    Rozumiem ze jestes rownież zadowolony z ostrości i kontrastu tego szkła na ogniskowej powyżej 100 mm...
    Jesli tak, to szczęściarz z Ciebie i pozostaje mi tylko pozazdrościć Ci dobrych egzemplrzy
    Ja mialem duże zastrzeżenia do pracy na dlugim koncu przy pełnej dziurze (5.6) do kopii którą posiadałem .

Pozdrawiam
    Wind i ...ciągłe wydatki...

tomekzo
    Guest

Domyślnie

Cytat:
    Napisał zendobendo
    Ostatnio miałem okazję, przyglądać się dość dokładnie samplom z 5d i zauważyłem, że aparat strasznie szumi na Iso 400. Kompletnie nie nadaje się do nocnych fotek, myślę, że tutaj inżynierowie kamonqa muszą jeszcze popracować

heheh....czytalo sie fotokuriera? tam takie bzdury pisali wlasnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini
    PS. Dobrze,że jest forum Nikona, tutaj nikt w sprawie raw z 5D nikt nie pomógł
    Sorry, pewnie jakos sie prosba schowala. Trzeba bylo na PM,
    z checia ci wszyscy pomoga.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=9180

Nie, nie, to nie o to chodzi :smile:
    Na forum Nikona jestem od początku i nic dziwnego że tam "dostałem " raw-y z 5D.
    Co do PM to trzymam Cie za słowo, bo pewnie w najblizszej przyszłości parę pytań będę miał.
    Wini

zendobendo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    To jakas prowokacja?
    Nie po prostu stwierdzenie faktu, gdy testowałem ten aparat.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A nie masz ty przypadkiem za duzej lupy? Moze to punkty na monitorze byly...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zendobendo
    Nie po prostu stwierdzenie faktu, gdy testowałem ten aparat.
    pokaż sample

Twierdzenie, że najlepszy pod względem jakości obrazu i szumów aparat na rynku ma problemy przy ISO 400 nasuwa podejrzenia nie co do aparatu, ale "testującego".
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zendobendo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    pokaż sample

Twierdzenie, że najlepszy pod względem jakości obrazu i szumów aparat na rynku ma problemy przy ISO 400 nasuwa podejrzenia nie co do aparatu, ale "testującego".
    30Mb a niby gdzie mam to wrzucić ???

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Na rapidshare.de na przyklad.
    ...

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów