Do patyczków/szpatułek z premedytacją polecam takie ustrojstwo np. :LensPen SensorKlear Loupe Kit czyszczenie i dbanie w sklepie Foto-Net, które kilkakrotnie skraca czas czyszczenia matrycy.
Do patyczków/szpatułek z premedytacją polecam takie ustrojstwo np. :LensPen SensorKlear Loupe Kit czyszczenie i dbanie w sklepie Foto-Net, które kilkakrotnie skraca czas czyszczenia matrycy.
Przerabiałem,plam z oleju nie ruszy,Tylko na mokro płyn(2-3 krople na szpatułke)
Te z zestawu Rotin 13 zł sztuka , A trzeba użyć podobno 1-3 ;/ Swapy to już burżuazja![]()
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
Używałem tych mokrych. Czyli Sensor Swab Plus Eclipse typ 2. Po przetarciu mokrą szpatułką nie używałem już suchej, bo płyn powinien szybko odparować.
W Canonie 1100D sprawdzały się świetnie, bo to bydle nie ma czyszczenia ultradźwiękowego. Jak ktoś często wykręca obiektywy na wietrze to wiadomo co się dzieje.
Ostatnio edytowane przez keto ; 07-06-2013 o 19:12
szpatuka też rotin czy domowej roboty?
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
Ja jednak nie ryzykowałem![]()