A na jakiej podstawie wydaje Ci się, że ściana jest rozmemłana?
A na jakiej podstawie wydaje Ci się, że ściana jest rozmemłana?
jak to na jakiej? na wyświetlaczu sobie sprawdzam jak zrobię zdjęcie i niezbyt ostro to wygląda
jak wcisnę do połowy migawkę to na wizjerze mam takie dane: 8 potem 4.0 potem wskażnik na środku i na końcu 9 z zieloną kropką a na górnym wyświetlaczu jeszcze w lewym rogu taki symbol żarówki , potem RAW one shot 4.0 i 36 w rogu a zdjęcie ściany bylejakie
Ostatnio edytowane przez marchewka87 ; 04-06-2013 o 23:33
Wyglada nieostro już przed powiększeniem, czy po powiększeniu na ekranie?
Moze ma na scianie baranka?
myślałem ze ten cyrk się już skończył ale jednak nie....xD Pisałaś ze w teorii jesteś wyuczona, a teraz z tego co czytam jednak kłamałaś.. to twoje rozmemłanie to pewnie za sprawą zbyt dużej otwartej przysłony... jak chcesz zeby wszystko było ostre to sobie skręć do f22..^^
coś jeszcze pisałaś ze zdjęcia są niewyraźne czy tam ruszone.. zapewne robisz na czasach rzędu 1/20 1/50 i ręcę Ci się trzęsą... zwiększ iso... w 5d spokojnie możesz ustawić do 1600.
Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia
nieostro już przed powiększeniem, jak zbliżam to tym bardziej, na tej ścianie jest sporo detali typu jakis obraz, drukarka na szafce itp i to wszystko nieostre, napisów się nei da po zbliżeniu odczytać. No nic na pierwszy dzień mam dośćnapstrykałam sporo fotek wszystkiemu co mam w pokoju, praktycznei wszystko do wykasowania. Dziękuje za cenne wskazówki tym, które się one należą. dobranoc
jak skręcam do f22 to zdjęcie sie długo robi, bo w tym trybie AV się ten czas sam ustawia więc jak mam go zmienić skoro mówiliście żeby nie pracować w Manualu. Te czasy miały być wyrażone właśnie 1/20 1/50 a mi sie jakieś całe liczby pokazują. Ta 8-ka to jaki niby czas pokazuje? 1/8? Koniec świata
Ostatnio edytowane przez marchewka87 ; 04-06-2013 o 23:43
Na 1/8 sekundy to zapewne poruszone. Wkręć większa żarówkę. 1 kW.
skoro przy takim świetle jakie mam w pokoju to dla tego obiektywu za ciemno, to kiepskoLustrzankę chciałam właśnie ze względu na fakt że moja małpka sobei w pomieszczeniach nei bardzo radziła, w słoneczny letni dzień bym do niej nei potrzebowała zamiennika za taką kasę.
Na początku myślałem, że to jakaś prowokacja w stronę użytkowników Canon-Board, ale czytam, czytam i czytam ten temat i poprawił mi humor.Życzę pociechy z zakupu.
''nie sprzęt, a technika czyni z ciebie zawodnika''
No jeszcze możesz podkręcić ISO. Ale wtedy zaczne się dyskusja o szumach. Albo wymień 5d na 6D. Będzie dobrze.