Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Czy leci z nami lustrzanka ?

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie Odp: Czy leci z nami lustrzanka ?

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    szambonur masz mnóstwo racji i Ci ją przyznaję. z jednym zastrzeżeniem - takie spojrzenie na turystę jest stereotypowe. jest w nim mnóstwo prawdy (sam często bywam w Karkonoszach, więc wiem co się dzieje na szlakach, gdy "miastowi" przyjadą

ale - zadaniem usługodawcy nie jest chamstwo i obrzucanie przyjezdnych błotem, z góry, bez powodu, bo turysta jest zły, bo on NA PEWNO jest taki jak wszyscy inni. a tak właśnie jest. mogę podać na to kilkadziesiąt przykładów i to nawet nie w dużych ośrodkach wypoczynkowych, ale też na tzw. "zadupiu" (np. w Gorcach), gdzie wg zdrowej logiki każdy przyjezdny to zostawione pieniądze i zysk.

Dziennik Chicago Sun Times zwolnił wszystkich fotografów a dziennikarzy szkoli z robienia zdjęć iPhone'ami | Giznet.pl tak na marginesie.
    Ale to żadne patrzenie stereotypowe..., to realne przykłady które obserwuje praktycznie na co dzień... najbardziej frustrujące jest jak chcę wjechać do domu, ale nie mogę bo jakiś samochód z pierwszą literą w rejestracji na "W" zatrzymuje się centralnie na moim wjeździe zaraz za znakiem koniec parkingu i praktycznie już na strzałce pasa do skrętu w lewo... i jak myślisz jakie epitety wypływają wtedy przez moje usta w kierunku kierowców w samochodach którym rejestracje zaczynają się na "W" a w chwili uniesienia emocjonalnego uogólniam do wszystkich...
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 03-06-2013 o 15:50

Uprawnienia umieszczania postów