U mnie dokładnie tak samo było . D7D wyszła na rynek w momencie gdy do 300D miałem już L , więc nie zostało nic innego jak pozostać w systemie , w który się zainwestowało .Zamieszczone przez KuchateK
U mnie dokładnie tak samo było . D7D wyszła na rynek w momencie gdy do 300D miałem już L , więc nie zostało nic innego jak pozostać w systemie , w który się zainwestowało .Zamieszczone przez KuchateK
Jeszcze nie tak dawno ( 5-6 miesiecy temu ) zapewne wielu amatorów stało przed dylematem D7D czy 20D i ciekawi mnie ilu ( procentowo ) stało się użytkownikami Minolty...
ja majac juz 1Dsa tez powaznie zastanawialem sie nad 7D.
wiele przemawialo za bo posiadam jeszcze minolte A1+404 i kilka naprawde fajnych szkiel
ale perspektywa noszenia dwóch systemów w torbie sprowadzila mnie na ziemie. jako drugie body zakupilem plastikowe 350D.
niemniej jednak nadal uwazam ze jako pierwszy korpus 7D to naprawde dobry wybór. porzadna pucha + stabilizacja z kazdym szklem.
jedyny powazny mankament to niejasna przyszlosc w rekach sony
...
Dzięki za wypowiedzi, z niektórymi się zgadzam, lecz w kilku kwestiach mam odmienne poglądy.
Pozdrawiam
Użytkownik lustrzanki z obudową lekko-pół-śmieszną![]()
Ostatnio edytowane przez Yarko ; 27-02-2006 o 22:38
No cóż, wygląda na to że wybór jest tylko jeden... Powiem szczerze, ze za Minoltą przemawia do mnie jeszcze to że w zestwie dostaję dobry obiektyw. A przy Canonie jest ten problem, że za rozsądne pieniądze nie ma dobrego, szerokiego szkła. A w L'ki jakos nie mam ochoty inwestować. Na zdjęciach nie zamierzam zarabiać więc aż taka niesamowita jakość nie jest mi niezbędna.
No reczywiscie jest problem , co zrobi SONY. Ale myślę, że SONY system będzie ciągnąć dalej. No bo po co w takim razie przejmowałaby dział lustrzanek
Dzięki za te głosy.
Wchodzenie teraz w "Sonolte" to moim zdaniem kupowanie kota w worku, trzeba poczekac na jakies konkretne ruchy ze strony Sony, bo tak naprawde nic nie wiadomo i wszystko moze sie zdarzyc.
Wszystko się może zdarzyć,Zamieszczone przez yasin
gdy głowa pełna marzeń...
Tak, tyle, ze jak sie okaże że Sony wypuszcza bardzo długa linie tanich i super optycznie doskonałych szkielek z bagnetem minolty to cena korpusu znów pójdzie w górę. Teraz jest najlepszy moment na zakup tego body. Mi osobiście nie podobaja sie zdjęcia z minolt cyfrowych wszelkiego rodzaju więc zostane przy piwerwotnym planie kupna aparatu w obudowie lekko-pół -plastikowej czy jakoś takZamieszczone przez yasin
Ostatnio edytowane przez kami74 ; 28-02-2006 o 21:33
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Sa tanie nie bez powodu, moze sie okazac, ze kupienie tego korpusu to wejscie w slepa uliczke. Z oszczednosci wyjdzie duza strata.