Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Minolta (SONY) 7D

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie Minolta (SONY) 7D

Cześć
    Z zamiarem zakupu lustrzanki cyfrowej (oczywiście Canona) sprzedałem Eos 300 kit i G5. No i pomalutku przymierzałem się do 350D albo 20D czekając aż ceny pospadają ( no i pospadały).
    Ale patrzę a tu niejaka Minolta 7D z obiektywem 17-35 koszuje raptem 3200 złociszy u kolegi Cichego zresztą.
    No i mam dylemacik. Bo cena za to body jest moim zdaniem bardzo dobra. Szkło też chyba jest całkiem niezłe.
    No i teraz prośba do kolegów.
    O wybicie mi tej oferty z głowy a może wręcz odwrotnie...
    Zaznaczę, że w tej chwili nie posiadam nic Canona. Ale pozostał sentyment...
    Może ktoś jest w stanie porównać 7D z 20D lub z 350D.
    Ale chodzi mi nie o porównanie parametrów bo to sobie mogę poczytać (i poczytalem ). Chodzi mi o zdanie kogoś kto fizycznie miał do czyniania z Canonami i z tym aparatem i potrafi powiedzeć , ze to mu się w Minolcie podobało a to mu się nie podoba w porównaniu z Canonami. Ze np. czas właczania jest według niego za długi i to przeszkadza a wizjer jest w porownainiu z 20D znacznie jasniejszy i wiekszy itp.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jesli robisz duzo sportu - 20D
    poza tym - bezdyskusyjnie 7D
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar mruczek
    Miasto
    Bańska Bystrzyca, Słowacja

Domyślnie

Co tu dużo mówić. W minolcie dostaniesz magnezową obudowę, prawdziwy pryzmat, a nie układ luster, wymienne matówki (czasem przydatne) stabilizacje matrycy (lepiej mieć, niż nie mieć).
    POnadto 7d kupisz taniej niż korpus 350d nie mówiąc o 20d.

Na allegro znajdziesz sporo dobrej, taniej optyki do minolty.

Bezdyskusyjnie polecam Minoltę. Dla mnie bomba

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

akustyk - nie sądze, żeby D7D dorównał 20D czy 350D w jakości fotek, ale być może się mylę. Głównie chodzi mi o odwzorowanie kolorów i szumy, jeżeli masz w tym temacie jakieś doświadczenie to byłoby miło jakbyś się wypowiedział na ten temat.
    cezner - z minoltą jest jeden głowny problem - wszystko leży w rękach Sony, a oni na razie nic nie zdradzają.
    Ostatnio edytowane przez Yarko ; 27-02-2006 o 18:24

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yarko
    akustyk - nie sądze, żeby D7D dorównał 20D czy 350D w jakości fotek, ale być może się mylę. Głównie chodzi mi o odwzorowanie kolorów i szumy, jeżeli masz w tym temacie jakieś doświadczenie to byłoby miło jakbyś się wypowiedział na ten temat.
    nie wiem czy dorowna jakoscia. ludzie tego uzywaja i nie narzekaja. ja tam onanista pikslowym nie jestem i lubie sprzet, ktorym sie dobrze pracuje. tzn. aparat. nie skaner do ladnych megapikseli w obudowie lekko-pol-smiesznej typu 350D lub wyraznie drozszy 20D do ktorego solidny szeroki kat kosztuje jeszcze dodatkowe 2,5 k

w tej cenie Minolta jest bez konkurencji.
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

ponadto tania optyka minoltowska jest duzo lepszej jakosci (optycznie) od taniej optyki canona.
    ...

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Minolta jak i każda inna firma nie dorównuje poziomem matryc Canonowi.

Ale długo korzystałem z systemu Minolty. Mam do dzisiaj Minolte dimage 7i.

Ale pracowałem na analogowym odpowiedniku aparatu o który pytasz. Wzór ergonomi. Pokrętła to rewelka. A jakośc zdjęc? Jako amator nie zauwazy roznicy.

Polecam ci ten system
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym się bał w tym momencie wchodzić w system Minolty z wiadomych powodów, być może się mylę i może okazać się, że Sony ruszy pełną parą, ale jak narazie na nic takiego się nie zanosi...

Proste pytanie - Dlaczego w takim razie wybraliście Canona ? bo D7D był kiedyś za drogi na to co oferował w porównaniu do 20D ?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yarko
    Proste pytanie - Dlaczego w takim razie wybraliście Canona ? bo D7D był kiedyś za drogi na to co oferował w porównaniu do 20D ?
    Cos krotko po historii dSLR lecisz... kiedys nie bylo Minolty D7D, miala byc "na wiosne" .

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Bo d7d wyszedl pozniej jak 20D. Bo nawet jak bym ja chcial kupic zamiast 20'stki to niestety juz mialem dosyc dlugo 300D z fura dodatkow. Przespali poprostu.
    ...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów