witam
czy jest sens kupowac Sandisk CF Ultra II 512MB do 300d ?
czy aparat wykorzysta szybsza karte do szybszego zapisu zdjec czy bedzie to trwalo tyle samo
co w przypadku zwyklej karty
jezeli to juz bylo to sorry, ale nie moglem znalesc
witam
czy jest sens kupowac Sandisk CF Ultra II 512MB do 300d ?
czy aparat wykorzysta szybsza karte do szybszego zapisu zdjec czy bedzie to trwalo tyle samo
co w przypadku zwyklej karty
jezeli to juz bylo to sorry, ale nie moglem znalesc
Kiedys już podobny temat był poruszany i chyba wychodziło na to że zbytniej różnicy w prędkosci w 300D nie ma.Zamieszczone przez mysiar
NIEZamieszczone przez mysiar
![]()
http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-6425
dzieki za odpowiedz
bez przesady. transfer w aparacie jest dwa razy wiekszy niz zwykly sandisk, a dodatkowo o wiele szybszy w czytniku. Dla niektorych to moze miec znaczenie.Zamieszczone przez gietrzy
Wiesz wyszedłem z założenia, że jeżeli ktoś w ogóle pyta o tą kartę to chodzi mu o aparat bo oczywiście w czytniku będzie burza a poza tym będzie (przynajmniej w G3) o wieeele szybszy podgląd zdjęć.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
(do pytającego) Podsumowując:
- do kopiowania z czytnika USB 2.0 do kompa z USB 2.0 - KUPUJ
- powinien być odczuty znaczny wzrost szybkości przeglądania zdjęć
- jeśli chodzi o szybkość zapisu zdjęć na karcie NIE KUPUJ
BTW. tu można kupić Sandisk Ultra II o pojemności 2 Gb za śmieszną cenę - jedyny minus to trzeba mieć kogoś w USA. Poza USA nie wysyłają. Poczekam na jeszcze większy spadek cen (1-3 miechy, do Wigilii) i łykne 2 Gb.
mam wątpliwości...choć zwiększenie prędkości zapisu 2x to byłoby coś, robiąc 4 zdjęcia w RAW trzeba niekiedy strasznie długo czekać...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
20Dset
maj łeb...
bo kojarzę jakieś testy z których wynikało, że przyrost prędkości jest co najwyżej 20% a nie 2XZamieszczone przez Tomasz Golinski
muszę tylko ich poszukać, miałem gdzieś linka...
20Dset
maj łeb...