Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Wydruk zdjęć - wieczne problemy

Mieszany widok

Domyślnie Wydruk zdjęć - wieczne problemy

Witam,
    Jak pewnie większość fotografów/hobby-fotografów chciałbym wydrukować/wywołać swoje zdjęcia. Nigdy tego nie robiłem, a jeśli już to spotykałem się z wieloma problemami. Moje zdjęcia mają różne wymiary, bo z początku zmniejszałem do 640 później już zostawiałem rozmiary 960x1498 jeśli chodzi z zdjęcia pionowe, natomiast poziome 1400x934.
    Pewnego dnia chciałem po prostu dać komuś w prezencie i zaniosłem do fotografa. Oczywiście zdjęcia zostały wydrukowane, ale były albo zamazane, albo woku nich robiła się biała ramka. Nie wiem jaki był tego powód.

Czy ktoś z Was jest mi w stanie podać jakąś firmę która może bardzo fajnie wydrukować moje zdjęcia? Aby z dokładnością były przerzucone, a nie z brakiem ostrości, zamazaniem, czy obwódką. Chodzi po prostu o wywołanie moich zdjęć, abym później mógł wrzucić je do antyramy i powiesić.

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Odp: Wydruk zdjęć - wieczne problemy

Rozdzielczości do formatu 15x10 nie muszą być duże, byle było te najlepiej 300 dpi x 300 dpi. Dobre zakłady poligraficzne oferują próbniki, bądź programy gdzie możesz podejrzeć rozkład zdjęć by uniknąć białych ramek. Robisz to w przestrzeni sRGB?
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Rozdzielczości do formatu 15x10 nie muszą być duże, byle było te najlepiej 300 dpi x 300 dpi. Dobre zakłady poligraficzne oferują próbniki, bądź programy gdzie możesz podejrzeć rozkład zdjęć by uniknąć białych ramek. Robisz to w przestrzeni sRGB?
    Z tego co pamiętam to właśnie chciałem wywołać do 15x10 i wyszło bardzo spikselowane, zamazane zdjęcie. Obrabiając w PS zapisywałem w jpg. i taki też format zanosiłem do zakładu. Tak wybierałem rozmiar i niestety.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Strona główna - dobry lab, wszystko łopatologicznie podane w jaki sposób przygotować zdjęcia. Można wysłać mejlem i odebrać via kurier.
    Pozdrawiam.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Strona główna - dobry lab, wszystko łopatologicznie podane w jaki sposób przygotować zdjęcia. Można wysłać mejlem i odebrać via kurier.
    Pozdrawiam.
    A na jakiej zasadzie to działa? Bo widzę, że zakład jest w Krakowie, Ja jestem z Chorzowa (okolice Katowic), czy kurier przywiezie mi obrazy do domu? Jeszcze jedna sprawa. Jaki najlepiej wybrać papier? Perłowy, błyszczący? Co polecacie? Domyślam się, że ramka, białe paski, to coś o czym mówiłem wyżej, czego chce unikać, tak?

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Mateusz. Zobacz posta
    A na jakiej zasadzie to działa? Bo widzę, że zakład jest w Krakowie, Ja jestem z Chorzowa (okolice Katowic), czy kurier przywiezie mi obrazy do domu?
    Hmmm... Kto na oczy niechaj czyta...
    Wszystko z detalami opisane jest na stronie...

Kurier rowerowy ma trochę daleko do Ciebie więc pozostaje poczta (polska?)

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

A na jakiej zasadzie to działa? Bo widzę, że zakład jest w Krakowie, Ja jestem z Chorzowa (okolice Katowic), czy kurier przywiezie mi obrazy do domu? Jeszcze jedna sprawa. Jaki najlepiej wybrać papier? Perłowy, błyszczący? Co polecacie? Domyślam się, że ramka, białe paski, to coś o czym mówiłem wyżej, czego chce unikać, tak?
    Spróbuj tutaj skorzystać. Mają w samym Chorzowie kilka punktów odbioru. Wysyłasz przez Internet do centrali a na drugi dzień masz u siebie w mieście za darmo bez kosztów przesyłek. Tak to działa u mnie. NAJSZYBSZE ZDJĘCIA PRZEZ INTERNET, Najlepsza jakość, Zdjęcia cyfrowe i analogowe, Sklep Internetowy, Papier KODAK, TYCHY

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Są różne opcje przekazania zdjęć klientowi. Papier? Zależy od upodobań, preferencji. Sam decydujesz czy chcesz ramkę, czy nie.
    Ja zawsze biorę matowy, ramka w zależności od finalnego przeznaczenia.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Są różne opcje przekazania zdjęć klientowi. Papier? Zależy od upodobań, preferencji. Sam decydujesz czy chcesz ramkę, czy nie.
    Ja zawsze biorę matowy, ramka w zależności od finalnego przeznaczenia.
    Czyli jeśli wydrukuje sobie zdjęcia które na komputerze są rozmiarów 960x571 czy 960x1498 a w labie wezmę 20x30 wyjdą poprawnie, tak?

Coś już napisał

Czyli jeśli wydrukuje sobie zdjęcia które na komputerze są rozmiarów 960x571 czy 960x1498 a w labie wezmę 20x30 wyjdą poprawnie, tak?
    te rozdzielczości nie nadają się do zdjęć większych niż 9x13

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów