Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Efekt "srebrzystej" skóry , jak uzyskać??

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Efekt "srebrzystej" skóry , jak uzyskać??

1. Oświetlenie nieco "twardsze" od wszelkich softboxów (beauty dish) może pomóc.
    2. Przygotowanie skóry (zadbanej) poprzez wcieranie olejków i rozjaśniaczy (bardzo, bardzo drobny brokat sprawiający, że skóra staje się "perlista") może pomóc.
    3. Dodge & burn, użyte właściwie, może pomóc.
    4. Pomalowanie skóry podczas retuszu, właściwym kolorem, czyli rozwiązanie najbardziej banalne i zarazem najtrudniejsze, może pomóc.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Dopiero zaczyna Awatar Januchta
    Miasto
    Lębork

Aż takich zabiegów kosmetycznych nie trzeba robić.
    Podstawa to porządnie wykonana fotografia a pozostałe to trik w photoshopie.
    Można to na szybko rozpisać:
    Fotografia, czyszczenie,rozmycie,korekcja. Filtr górnoprzepustowy i krzywe w grupie. Dalej barwa nasycenie,czarno biały, barwa nasycenie,krzywe 1 i krzywe 2
    Ale nie każdemu taki efekt się podoba.

Początki nałogu

Mimo wszystko, podstawą raczej bym nazwał to, co stoi przed aparatem
    Wydaje mi się właśnie (ogólnie biorąc, bez konkretnych adresatów), że się często uważa, że najważniejszy jest aparat i fotoszop, który to duet pozwoli zaoszczędzić na makijażu i modelce. A tu lipa.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Dopiero zaczyna

Zakładając temat nie łudziłam się że ktoś poda mi receptę jak w ps zrobić takie zdjęcia jak dałam dla przykładu, oczywiste że im lepsze składowe tym lepszy efekt końcowy, ale na dobry początek ta wiedza którą otrzymałam od was jest wystarczająca przynajmniej wiem w jakim kierunku szukać i czego przy kolejnych zdjęciach mogę spróbować Wielkie Dzięki jeszcze raz
    Canon 5d mk I ->Canon 5D mk II + Canon EF 50mm f/1.4 + Canon 70-200mm f/2.8 + Halios 85mm f/1.5 http://www.facebook.com/pages/Shantae/420466737998507

Cytat Zamieszczone przez Shantae Zobacz posta
    oooooo i to jest konkretna odpowiedz sprawdziłam i rzeczywiście można uzyskać podobny efekt na skórze:} a jakieś pomysły co do ogólnej kolorystyki ??
    pokazuje moją walkę wiem że przegięte(i trochę dziewczyna wygląda na brudną:P...) ale mniej więcej o to mi chodziło teraz kwestia wypracowania tak mi się wydaje przynajmniej
    http://img94.imageshack.us/img94/1654/img6794popa.jpg
    Skoro źle wygląda to po co publikować.? A co do efektu, jest takie mazidło na skórę, jak nie zapomnę to spytam wizażystki. Do tego ostre światło, no i trochę szopa.
    Ale robienie takiego efektu na koleżankach z bloku i stylistce od cioci koleżanki, to jak pomalowanie trabanta czerwienią Ferrari.
    Bernard
    Ostatnio edytowane przez Bernard ; 05-06-2013 o 12:01
    pozdrawiam
    Bernard Wybierała

Dopiero zaczyna

Skoro źle wygląda to po co publikować.?
    Dla potomnych ;].
    Canon 5d mk I ->Canon 5D mk II + Canon EF 50mm f/1.4 + Canon 70-200mm f/2.8 + Halios 85mm f/1.5 http://www.facebook.com/pages/Shantae/420466737998507

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów