Cytat Zamieszczone przez dzidofon Zobacz posta
Witam.
Nie wiem jak innych, ale mnie przeraża poziom znajomości naszego języka przez spore grono Forumowiczów. Kiedy widzę te "nie którzy", "nie wiele", "z resztą" itp, to nie wiem czy śmiać się, czy płakać ;-). Rozumiem literówki, "czeskie" błędy, ale podstawowe zasady pisowni wypadałoby jednak znać, choćby z szacunku dla rozmówcy :-).
Ale może jestem jakimś dinozaurem, czepiającym się zasad pisowni....
Pozdrawiam
Poziom pisowni świadczy o piszącym tylko (na szczęście) tu są sami artyści.
W innych dziedzinach jest też fajnie bo jak zwróciłem uwagę projektantowi, że "nowo projektowany" piszemy oddzielnie to mnie wyśmiał. Niestety biedak nie wie co to jest imiesłów przymiotnikowy i wszystko wrzuca do worka z przymiotnikami. A niech tam sobie pisze jak chce, sprawdzający inspektorzy z UDT mają ubaw za darmo.
Znam forum na którym "wernisarz" czy "reportarz" (o zgrozo, podobno od reporter) to normalka. Czasami coś puszczę człowiekowi na PW. Reakcje są różne. Od "OK już poprawiam" do "mam na to wyjebane".

Kończę zanudzać. Co tu dużo mówić jak słyszę w TV "w dniu dzisiejszym" to zastanawiam się dlaczego nie można krótko i po polsku "dzisiaj". No tak, ale ja nie kończyłem dziennikarstwa tylko polibudę.