Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nissin Di622 nie bangla z 5D mk1

Miasto
    Pińczów

Domyślnie Nissin Di622 nie bangla z 5D mk1

Witam serdecznie. Po zakupie drugiej puchy (5D) przeszedłem od razu przez mękę aby odzwyczaić się troche od 450tki Dziś kolejna zasdzaka, podłączam sobie Nissina Di622 mk1 do 5D i zonk - ani błysku ani słychu. YN460 działa bez zarzutu, flash Nissina nie działa w żadnym trybie, TTL, manualu - jakbym ciągle miał wyłączony aparat. W czym może leżeć problem? Początkowo sądziłem, że nie współpracuje ona z 5D ale przecież w konfiguracji jak byk widnieje 5D...

Miasto
    Pińczów

Domyślnie Odp: Nissin Di622 nie bangla z 5D mk1

Czy ktoś coś może jednak?

Dopiero zaczyna

Wg specyfikacji lamp Nissin niestety ten model nie współpracuje z 5D. Miałem ten sam problem przy przejściu z 7D na 5D III. Niestety czeka Cię wymiana sprzętu na jakiś YT, lub coś firmowego. Ja zbieram na 600 - jak uda się uzbierać przed końcem czerwca to kupię bo cashback pokryje część wydatku. Co do zgodności lamp Nissina szukaj na stronie producenta.

--- Kolejny post ---

Chociaż wg poniższego zestawienia 5D mark I powinien być kompatybilny i powinien współpracować z lampą.
    http://nissin.weblogs.jp/download/Ni...Chart_rev9.pdf

--- Kolejny post ---

Napisz do przedstawiciela http://www.migomex.com.pl/statyczne/kontakt
    Może on coś ci odpowie. Podobno nie są tacy jak serwis na Żytniej i odpowiadają na pytania.
    System FD, System EOS, 2 lampy, smiena 8, Jupiter 9 M42.

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

mam dwa takie nissiny działają bardzo z 5DmkII zarówno na sankach jak przez radiówkę pixel king w tym że ja mam wersje mk2 tej lampy... i to może być klucz do rozwiązania problemu...

Miasto
    Pińczów

Dziękuję za odpowiedzi.

Właśnie jak wspomniałem, mimo wszystko w rubryce kompatybilności widnieje 5D, podpinając ją do sanek błyska mi lekko irda choć nie zawsze. Za to zdarza się też, że po wyłączeniu lampy i pozostawieniu jej na sankach nadal można ją wyzwolić przyciskiem "pilot"... Nie mam głowy.

Postaram się skontaktować z dystybutorem bądź FJ bo od nich pochodzi nissin. Czytałem też nt jakieś aktualizacji lampy, jednak moja posiada już wyższy nr niż te lampy, które kwalifikowały się do updatu... Dam znać co tam załatwiłem.

Miasto
    Pińczów

No I problem rozwiazany. Po mailu z powyzszego linku zwrocilem sie z pomoca do pobliskiego fotografa o mozliwosc przetestowania lampy, co ciekawe 430ex tez nie banglala wiec problem musial lezec po stronie hard badz softwareowej. Siedzialem I siedzialem przygladajac sie nieszczesnemu body I nagle podkusilo mnie zdrapac lekko czarna powloke z sanek w miejscu stykow bocznych lampy... Voila!

Uprawnienia umieszczania postów