Magia, po prostu magia
Magia, po prostu magia
Witam
Robisz fotki takie jakie lubie najbardziej tzn. Tak jak oko widzi swiatlo i Ty to przelewasz idealnie na obraz za pomocą aparatu. Prosze opowiedz mi jak zrobiłeś fotkę z łabędziem ponieważ to zdjecie jest po zachodzie i zazwyczaj pierwszy plan mimo zakladania filtrów pozostaje odrobine ciemniejszy a twój labadz jest śnieżno biały to technika pomiaru światła i założenia odpowiednich filtrów ? Czy ta nieskazitelna biel to trik w Photoshopie?
Ja posiadam filtr nd9 hitech z miekim przejsciem i canona 1000d oraz alfe 500 i próbuje sfotografowac zachod slonca z okna bo teraz zimą jest on na przeciwko moich okien . Mierze swiatlo na pierwszy plan na dół na szare bloki zatrzymuje ten czas nakladam filtr i wykonuje zdjecie i zazwyczaj mi wychodzi albo za jasna Góra albo za ciemna. Nie potrafie oddac idealnie jasnych szarych bloków miedzy drzewami , (tak jak Ty oddales tego labedzia )z ciemnym pomaranczowym sloncem zachodzacym aby zdjecie wygladalo tak jak widzi je oko. Próbowałem robic nawet hdr ale też nie uzyskiwalem takiego efektu jaki Ty zrobiles na tym z zdjeciu z labedziem. Wiec prosze o pomoc![]()