Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: [Nitros] W pogoni za światłem

Mieszany widok

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie Odp: [Nitros] W pogoni za światłem

Chylę czoła przed autorem, wielki potencjał, wspaniałe pomysły, zdjęcia podobają się. Niemniej trochę się wyłamię od w/w samych pochwał. Nie wiem dokładnie co, ale coś mnie denerwuje w tych zdjęciach. Mam wrażenie, że za dużo w nich grafiki. Druga rzecz to może nienaturalny rozkład świateł, zwłaszcza na zdjęciu z łabędziem i księżycem z kamieniami ( łabądź zbyt biały w stosunku do całego klimatu foty, kamień pod księżycem nie wiadomo skąd i dlaczego oświetlony ). Niemniej jeszcze raz powtórzę - ogólny odbiór jak najbardziej pozytywny, sam chciałbym potrafić wykonać takie fotografie. Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Domyślnie Odp: [Nitros] W pogoni za światłem

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Chylę czoła przed autorem, wielki potencjał, wspaniałe pomysły, zdjęcia podobają się. Niemniej trochę się wyłamię od w/w samych pochwał. Nie wiem dokładnie co, ale coś mnie denerwuje w tych zdjęciach. Mam wrażenie, że za dużo w nich grafiki. Druga rzecz to może nienaturalny rozkład świateł, zwłaszcza na zdjęciu z łabędziem i księżycem z kamieniami ( łabądź zbyt biały w stosunku do całego klimatu foty, kamień pod księżycem nie wiadomo skąd i dlaczego oświetlony ). Niemniej jeszcze raz powtórzę - ogólny odbiór jak najbardziej pozytywny, sam chciałbym potrafić wykonać takie fotografie. Pozdrawiam
    Dzięki za komentarz, a co do zdjęć to nie uważam, że są one grafiką, bo nie ma w nich przesadnej ingerencji w psie (tylko krzywe, kontrast i nasycenie) i nie ma mowy o fotomontażu (użycie filtrów na obiektywie to nie grafika ani fotomontaż), a w sieci jest dużo "zdjęć-grafik" które są zdjęciami dnia,tygodnia czy miesiąca lub wygrywają różne konkursy i są to czasami sklejki.

zdjęcia krajobrazowe robię Canonem 40D + Sigma 10-20mm do tego filtry: B+W 3.0, Lee ND Hard, Hitech ND soft
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów