Dzięki za szybką reakcję, im więcej się nad tym zastanawiam i czytam Wasze posty to myślę, że chyba jednak nie tędy droga...![]()
Dzięki za szybką reakcję, im więcej się nad tym zastanawiam i czytam Wasze posty to myślę, że chyba jednak nie tędy droga...![]()
Kiedyś próbowałem... i fakt: zafarby, smużenia, szumy itp. - no nie byłem zadowolony. Lepiej faktycznie zrobić kilka, kilkanaście zdjęć (nie w godzinach szczytu - no chyba, że musisz) i złożyć w PS lub innym prog. - gdzies w sieci widziałem tutka ntt.
Z drugiej strony: nie spróbujesz - nie dowiesz się...
...sprzętu kupa, tyko fotograf d...
ND 3.0 Heliopana, miałem coś takiego, całkiem fajny, bez jakichś zauważalnych zafarbów. Zdarzyło mi się używać tego fotografując jakieś popularniejsze miejsca, ale wtedy mniej w celu usunięcia ludzi, a bardziej pokazania tego że osoby "przewalają" się przez dane miejsce. Fajna zabawka, ale musiałem sprzedać kiedy pozbyłem się ostatniego szkła na tą średnice, a na nowy jakoś się nie zapowiada bo toto diabelsko drogie.
tu masz przyklad jak +- wyglada efekt na dlugiej migawce (na ile ludzie znikna).
Cool Long Exposure Photography Ideas - YouTube
(ustawilem start filmu w odpowiednie miejsce juz)
A tu masz przykład jak to zrobić bez statywu i filtra - [ ]
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.