Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: ustawienia lampy zewnętrzej

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Sieku

Domyślnie ustawienia lampy zewnętrzej

Witam Kupiłem niedawno lampe YN-568EX i nie mam jeszcze do niej wyzwalaczy oraz reszty gratów póki co jest zamontowana tylko na aparacie .
    A moje pytanie jest takie jak dobrać błysk do otoczenia i jak ustawiać moc zależnie od warunków ??? czy jest na to jakiś uniwersalny sposób czy tak jak gdzieś czytałem zaczynamy od środka mocy i zależnie od tego jak potrzeba idziemy w górę i w dół ??? i do jakich sytuacji najlepiej przydaje się lampa na aparacie ???
    może pytania wydają się dziwne ale w lampach jestem jeszcze zielony

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie Odp: ustawienia lampy zewnętrzej

Cytat Zamieszczone przez Sieku Zobacz posta
    Witam Kupiłem niedawno lampe YN-568EX i nie mam jeszcze do niej wyzwalaczy oraz reszty gratów póki co jest zamontowana tylko na aparacie .
    A moje pytanie jest takie jak dobrać błysk do otoczenia i jak ustawiać moc zależnie od warunków ??? czy jest na to jakiś uniwersalny sposób czy tak jak gdzieś czytałem zaczynamy od środka mocy i zależnie od tego jak potrzeba idziemy w górę i w dół ??? i do jakich sytuacji najlepiej przydaje się lampa na aparacie ???
    może pytania wydają się dziwne ale w lampach jestem jeszcze zielony
    Ja najczęściej stosuję do rozjaśnienia cieni, zwłaszcza pod oczami, do wspomagania af-u gdy ciemno oraz do oświetlenia pierwszego planu :-)
    A tak odnośnie pozostałych pytań, to wybacz ale w kilku zdaniach nie da się tego wyjaśnić. Zacznij od lektury poradników, książek, których pełno w Empiku, lub na naszej giełdzie.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

z lampą to indywidualna sprawa ihmo. niektórzy lubią dominować błyskiem nad zastanym, odbijając od czegokolwiek się da. inni natomiast tylko leciutko błyskają dla rozświetlenia cieni/doświetlania pierwszego planu. niektórzy trzymają lampę na sankach, inni oddalają ją za pomocą kabelka czy radia i trzymają lampę w łapach...
    jeśli mogę doradzić - połowa półki w empiku na dziele foto to lepsze, gorsze książki o strobingu. przejrzyj parę i wybierz najlepszą/najlepsze

wykorzystanie lampy zależy też od innego posiadanego sprzętu - moim zdaniem najbardziej od jasności obiektywów. myślę, że więcej mozna zdziałać gdy ma się 50 1.4 i lampę, niż 17-85 i lampę...
    Ostatnio edytowane przez p0m ; 24-05-2013 o 18:10
    ebe ebe

podobają mi się takie efekty i zastanawiam się jak uzyskać takie coś może ktoś z Tym pomoże też przyda mi się w ogarnięciu lampy

chodziło mi o takie foto bo w poście wyżej znikło a nie mogę edytować

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

wrzuć to na porządny serwer, dysk google. photobucket , bo obrazek znika
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

http://www.swiatobrazu.pl/zdjecie/ar...rainie-mao.jpg to może wstawię tak mam nadzieję żę link znikać nie będzie interesuje mnie jak można było uzyskać taki efekt z lampą

Pełne uzależnienie

teraz widzę takie coś: 403 - Nie masz wystarczajacych uprawnien aby ogladac te strone.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strumień

wejdź w link i odśwież stronę - wtedy się wyświetli.

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez florek41 Zobacz posta
    wejdź w link i odśwież stronę - wtedy się wyświetli.
    Niestety u mnie w operze to nie działa. Nadal ten sam komunikat o błędzie.
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów