Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: canon 70-200 f4 usm ,pytanie do użytkowników

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: canon 70-200 f4 usm ,pytanie do użytkowników

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Wiadomo że C 70-200L / 2,8 lepszy jest od 4,0 tylko nie chciałoby mi się nosić takiego balastu.
    Wielkiej różnicy w wielkości ani ciężarze nie ma a daje wymierny efekt w postaci zdjęć. Jak się nie chce nosić balastu, kupuje się kompakta, albo małpkę. Świadomie kupiłeś lustrzankę, więc nie ma lekko .

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jednak jak się robi zdjęcia w dzień i ze statywu to przy 4,0 ani IS nie potrzebny ani światła nie brakuje
    Tylko, że statyw nie zawsze możesz użyć, dodatkowo nie poprawi on jakości zdjęcia ani efektu bokehu jaki daje niższa przysłona.

Cytat Zamieszczone przez gladi Zobacz posta
    Bangi moja żona dużo fotografuje i ona właśnie na początku obstawała za tym tamronem.Mam tamiego od Cichego z tego forum i jest naprawdę mega ostry,nie mam problemów z AF,nie ma mydła,ale wydaje mi się że fotki są za ciemne niby na drabince jest ev na 0 a fota jakby niedoświetlona. Teraz robiąc fotke dodaje +1/3 ev i jest ok .wiem że jak teraz moja żonka wieczorem wejdzie na forum to temat tamrona pewnie powróci :-)
    Praktycznie nie możliwe. Aparat w ten sam sposób mierzy światło przez obiektyw. Korzystasz z tego samego trybu pomiaru?
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 23-05-2013 o 21:00
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów