Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Bezprzewodowy wyzwalacz do lampy

Coś już napisał

Domyślnie Bezprzewodowy wyzwalacz do lampy

Witam

Niedawno zakupilem sobie lampę 430 EXII. Kompletnie nie znam się na wyzwalaczach do lamp. Posiadam Canona 650d. Moje potrzeby są takie ze chciałbym wyzwalac lampę z odległości kilku metrów od aparatu. Mam tez pytanie czy instnieje coś takiego jak wyzwalacz lampy i przy okazji migawki w aparacie ? Chodzi mi o coś raczej tańszego ale żeby obsługiwało dobrze system canona typu ttl itp

Dopiero zaczyna Awatar Januchta
    Miasto
    Lębork

Domyślnie Odp: Bezprzewodowy wyzwalacz do lampy

Mogę polecić Pixel King ETTL Flash Trigger koszt ok 400 zł , W komplecia nadajnik i odbiornik. Mam to urzadzenia od roku czasu i sprawdza się dośc dobrze. Są tez i droższe urzadzenia np Pocket Wizard koszt ok. 1300zł. Ale to wszystko zalezy od zasobności portfela. Pokazały się ostatnio wyzwalacze Fomei TR-10D odbiornik + nadajnik koszt 520zł. Być może na Allegro znajdziesz taniej, Z tym,że w specyfikacji tego urzadzenia nie piszą czy obsługuje ETTL.
    Sterujesz mocą błysku lampu z menu aparatu. Mam przypisany przycisk SET i jest korekcja ekspozycji lampy .Też steruję lampą 430 EXII. To urzadzenię ma jedną wadę po podłączeniu urzadzenia aparat go nie wykrywa trzeba ręcznie z menu aparatu uaktywnić sterowanie lampą zewnetrzną - nastawy lampy zewnetrznej Po włączeniu tej opcji chodzi bezproblemowo. Zmieniałem sterowniki i nie pomogło chociaż jest dedykowane do canona . Ale ta przypadłość jest z moim 60D jak podłączyłem na próbę do 5D wykrywał. Coś ze sterownikami mają niedograne.Ale nawet już nie szukam nowych sterowników przyzwyczaiłem się,że trzeba uaktywnić.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez maxx78 Zobacz posta
    Witam

Niedawno zakupilem sobie lampę 430 EXII. Kompletnie nie znam się na wyzwalaczach do lamp. Posiadam Canona 650d. Moje potrzeby są takie ze chciałbym wyzwalac lampę z odległości kilku metrów od aparatu. Mam tez pytanie czy instnieje coś takiego jak wyzwalacz lampy i przy okazji migawki w aparacie ? Chodzi mi o coś raczej tańszego ale żeby obsługiwało dobrze system canona typu ttl itp
    A str. 225 Instrukcji aparatu widział???
    Jak nie, to niech zobaczy !!!

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

650d ma wbudowany systemowy

Coś już napisał
    Miasto
    Praszka

dokładnie jeśli masz 430ex II to do 650d nie potrzebujesz wyzwalacza... Świetna sprawa
    Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia

Pełne uzależnienie

Pozostaje tylko kwestia wyzwolenia zdalnie migawki

A to akurat mały problem, pilot do samego wyzwalania migawki to nie taki duży koszt Canon RC-6 np, ok 70zł.

Początki nałogu

Haha, 70 zł za pilota, który rzucisz w kąt po tygodniu

Zamienniki, zamienniki..

Canon rc-6 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 23-05-2013 o 17:34

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez kosdkp Zobacz posta
    Haha, 70 zł za pilota, który rzucisz w kąt po tygodniu

Zamienniki, zamienniki..

Canon rc-6 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Miałem, nie polecam. Owszem działa, ale największą wadą jest brak 2s opóźnienia wyzwolenia migawki.

Coś już napisał

witam

dziękuje bardzo za odp

przeczytałem instrukcje ale gdzieś mi to uleciało
    lampa błyska aż miło - jedynie motam się z ustawieniem aby wyłączyć lampę wbudowaną a błyskac tylko 430 exII

jeszcze raz dziękuje a co do pilota do migawki to przemyśle jeszcze sprawę

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów