Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: canon eos 350D

Domyślnie Odp: canon eos 350D

tu nie chodzi że wiecej i dalej... ale obiektyw ef-s nie będzie tak samo pokrywał kadru jak ef... poza tym tak czy siak 50 1.8 jej w zupełności wystarczy... jak nie spodoba się jej ta ogniskowa na croppie to sprzeda bo to jest obiektyw dość łatwo sprzedawalny wg mnie....
    Ta sama matryca, dwa różne obiektywy, wiec jesli to są takie same kadry to ja jestem święty mikołaj:
    https://www.dropbox.com/s/v0wotlul7m...901.JPG?v=0mcn
    Ostatnio edytowane przez KuzynPit ; 22-05-2013 o 22:35

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ona ma kita i chce dłużej, więc 50 mm odpada...
    Tak, tylko, że w budżecie jaki zakłada, coś dłuższego ciężko będzie kupić. Tu chodzi o to, że 50/1.8 da możliwość pracy z jasną stałką, płytką głębię ostrości oraz dużo lepszą ostrość niż KIT. A ta 50-ka na cropie jest bardzo fajną portretówką.

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    Merde-dlaczego?? skoro 50mm na croppie da trochę wiecej niz kit-55mm ef-s?
    Dobre.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tu nie chodzi że wiecej i dalej... ale obiektyw ef-s nie będzie tak samo pokrywał kadru jak ef...
    Chyba kompletnie nie rozumiesz różnicy pomiędzy EF a EF-s. Bagnet nie wpływa na kąt widzenia obiektywu.

Ta sama matryca, dwa różne obiektywy, wiec jesli to są takie same kadry to ja jestem święty mikołaj
    To:
    a) nie jest 55 mm w przypadku kita
    b) odległość od przedmiotu jest różna

Innej możliwości po prostu nie ma.

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Tak, tylko, że w budżecie jaki zakłada, coś dłuższego ciężko będzie kupić.
    Dlatego pisałem - dozbierać, albo polubić manualne obiektywy M42.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 22-05-2013 o 23:02
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

To:
    a) nie jest 55 mm w przypadku kita
    b) odległość od przedmiotu jest różna
    Nie jest różna... robiona z tego samego miejsca bez zmiany kądru. Ale mniejsza z tym:] Dla mnie zawsze obiektyw EF nie dawał tego samego obrazka na croppie i na pełnej klatce Wiem bo mam teraz porównanie Krycie kadru jest inne ze względu na mniejszą matrycę, ogniskowa ta sama i tyle. To tak samo jak nie wepniesz ef-s na pełną klatkę bo będzie Ci winietował.

Uzależniony

EF-S to tylko i wyłącznie wystająca dupka zawadzająca o lustro pełnej klatki, ogniskowe są identyczne.

Dla mnie zawsze obiektyw EF nie dawał tego samego obrazka na croppie i na pełnej klatce
    Tak ale wynika to z rozmiaru matrycy a nie tego czy szkło jest EF czy EF-S.
    Ostatnio edytowane przez Grzesiek_PL ; 22-05-2013 o 23:58

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Krycie kadru jest inne ze względu na mniejszą matrycę, ogniskowa ta sama i tyle. To tak samo jak nie wepniesz ef-s na pełną klatkę bo będzie Ci winietował.
    Może to nie jest miejsce na takie dywagacje ale mieszasz pojęcia tak dalece że lepiej żeby początkujący tego nie czytali, bo mogą wyciągnąć zupełnie błędne wnioski.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Juguska Zobacz posta
    Witam! Jestem posiadaczką Canona EOS 350D, (18-55mm) i poszukuję nowego obiektywu. Chciałabym, aby był większy od mojego, i robił tzw "ładne rozmazywane tło" oraz większe przybliżenia i zdjęcia lepszej jakości. Co proponujecie, jak chciałabym przeznaczyć na to maksymalnie do 500 zł?
    nie ma na rynku obiektywu (nawet używanego) który za 500zł będzie robił "ładnie rozmazane tło", "większe zbliżenia" i zdjęcia lepszej jakości od posiadanego przez Ciebie 18-55, to po prostu n i e m o ż l i w e !!! więc jesli nie jesteś w stanie wysupłać sumy min 3x wyższej to kontunuowanie wątku nie ma sensu....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Bywalec
    Miasto
    Radom

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    nie ma na rynku obiektywu (nawet używanego) który za 500zł będzie robił "ładnie rozmazane tło", "większe zbliżenia" i zdjęcia lepszej jakości od posiadanego przez Ciebie 18-55, to po prostu n i e m o ż l i w e !!! więc jesli nie jesteś w stanie wysupłać sumy min 3x wyższej to kontunuowanie wątku nie ma sensu....
    50/1.8 chyba się łapie?
    http://www.canon-board.info/pozostal...x-800px-30154/

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

niestety nie łapie się na większy zakres ogniskowych od 18-55...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    niestety nie łapie się na większy zakres ogniskowych od 18-55...
    Ale pytającej chodziło o większe przybliżenia, a nie większy zakres ogniskowych. Za 500zł można kupić 50f1.8 + pierścień makro i większe przybliżenie będzie.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów