Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Sigma DC 18-50 1:2.8-4.5 HSM - uszkodzony flex stabilizacji - jak i gdzie to naprawić

Mieszany widok

Domyślnie Sigma DC 18-50 1:2.8-4.5 HSM - uszkodzony flex stabilizacji - jak i gdzie to naprawić

Witam,

Zauważyłem, że w mojej sigmie obraz "skacze" w czasie zmiany ogniskowej. Gość w serwisie w Gdyni stwierdził, że jest uszkodzony flex (kabel) od modułu stabilizacji. Szacowany koszt naprawy w serwisie: 615 zł (!). Podobno nie można wymienić samego kabla, tylko trzeba wymienić cały moduł stabilizacji...
    Czy ktoś z Was miał taki przypadek?
    Czy znacie jakieś miejsce, gdzie naprawią mi ten obiektyw w cenie, która nie przekracza wartości rynkowej tego szkła?
    Czy znacie jakieś sklepy/hurtownie/importerów, które warto spytać o sprowadzenie takiego flexa?

Dopiero zaczyna Awatar Januchta
    Miasto
    Lębork

Domyślnie Odp: Sigma DC 18-50 1:2.8-4.5 HSM - uszkodzony flex stabilizacji - jak i gdzie to nap

W serwisie w Gdyni to pracują sami specjaliści wysokiej klasy. Stałem się szczęśliwym posiadaczem obiektywu Sigmy 30/1.4 . Pod dwóch sesjach obiektyw dostał Front Fokus. Zawiozłem do Gdyni za dwa dni odebrałem, sprawdzam w domu na statywie a on jak miał Front Fokus tak dalej Ma. Coś się robi tylko do końca chyba nie wiadomo co. Nawet dostałem opinię techniczną zleconej usługi gwarancyjnej. Straciłem 100 zł bo przeciaż samochód trzeba przed wyjazdem zatankować w CPN-e. Na razie czekam na odpowiedz ze strony szanownego serwisu. Wiem że w Warszawie jest serwis który naprawia między innymi Sigmy.

Domyślnie Odp: Sigma DC 18-50 1:2.8-4.5 HSM - uszkodzony flex stabilizacji - jak i gdzie to nap

Januchta możesz mi podać jakieś namiary na ten serwis?

Dopiero zaczyna Awatar Januchta
    Miasto
    Lębork

Wysłałem prywatną wiadomość z linkami.

Dzięki, sprónuję

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów