Cześć!

Na wstępie nie wiem, czy problem "prawny" można tu umieścić - w razie problemów, proszę administratora o przeniesienie tego wątku.

A więc w czym rzecz:

W tamtym roku wykonywałem tzw, zdjęcia w ramach sponsoringu, czy też pracy charytatywnej dla rodzimego klubu piłkarskiego.
Kiedy mogłem być na danym spotkaniu ligowym poproszono mnie, czy mógłbym podesłać jakies zdjęcia promocyjne dla klubu, w zamian mialem jakieś reklamy na stronie, bannery, byłem wymieniany jako sponsor.
Wiadomo, że chcąc zarobić, dla klubu podsyłałem już zdjęcia "odrzuty".

No i wszystko było ok, do tego roku.
Podczas 1 meczu, nie byłem wstanie wysłać zdjęć bo padł mi komp, więc wysłać je zamierzałem na następny dzień, ale nad ranem dostałem maila o tym, że żądają ode mnie by zdjęcia były wysyłane natychmiast, duża ilość, szybko, i najlepiej, bez żadnego loga itp. Więc wiadomo, że musiałem zareagować i powiedziałem, że nie mogą żądać czegoś za co nie płacą, więc tym samym podziękowano mi za powiedzmy "współpracę"

Pokasowano bannery, loga itp, ale zdjęcia z tamtego sezonu pozostały,
Więc jako to iż nie jestem "sponsorem klubu", grzecznie poprosiłem o skasowanie tych zdjęć, gdyż należą do mnie i dalsza ich publikacja za darmo nie wchodzi w rachubę.

No i dzis dostałem maila, że jest to nie możliwe, bo jak się zgodziłem je wysyłać, to są ich jako archiwalne, z racji iz miałem te bannery kiedyś ( SICK!!!! co za debilna odpowiedź prezesa)

Jak Wy drodzy użytkownicy widzicie tą sprawę, mieliście gdzieś podobne sytuacje??

Mam nadzieję, że się nie mylę, że teraz chce usunięcia tych zdjęć..... skoro nic mnie nie łączy z tym klubem??
I grzecznie poczekać, aż skasują jednak, czy iść od razu na drogę prawną???

Aha, oczywiście brak jakiejkolwiek umowy na papierze, była to umowa "dżentelmeńska pomiędzy mną, a dwoma - jak sie teraz okazuje - pseudo działaczami z klubu....

Piotrek.