Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
A może by spróbować pójść tam porozmawiać bez emocji o sytuacji, która zapoczątkowała całej akcji i rozstać się w pokoju...
No właśnie w tym rzecz,...... że gdy w tym roku podczas pierwszego meczu nie posłałem zdjęć - bo miałem awarię sprzętu - ktoś miał jakieś problemy z tym i dodatkowo wytyczne, że domagają się by zdjęcia były posyłane zaraz po spotkaniu, a najlepiej bez zamieszczanego jakiegokolwiek loga - czyli puste, by świadczyło o tym iż są autorstwa Klubu -a na to nie mogłem się zgodzić - nawet za posyłany tzw. "shit" - bo wydaje mi się, ale to też kosztuje każdą lustrzankę ?????, bo jak ich stać na dymanie kibiców, to niech sobie kupią lustrzankę i coś sobie tam pstrykną, pod warunkiem, że potrafią.... no, ale maja widocznie z tym, problemy, a już widziałem parę zdjęć robionych kompaktem za 200 złotych.....

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
Po pierwsze:

Czy zatem o te "odrzuty" warto się aż tak bić?... Na stronie klubu wisi trochę zdjęć Twojego autorstwa. Gdyby to były super-zdjęcia, na których możesz zarobić - OK, walczysz o swoje. Ale jeśli to i tak "odrzuty", to po kiego grzyba? Niech sobie wiszą, co Ci przeszkadza? Ty dałeś im zdjęcia ("odrzuty"), oni dali Twoje banery i reklamowali Cię jako sponsora - moim zdaniem obie strony wyszły na czysto. Nie szkoda tracić nerwów i cennego czasu "dla zasady"?

Po drugie:

W jaki sposób psują Ci opinię? Rozpowiadają o Tobie jakieś plotki, mówią że jesteś kiepskim fotografem?

Napierdala dwóch gości + podsyłają jakąś gówniarę do tego by mnie obrażała ,że domagam się właśnie za te zdjęcia wynagrodzenia, że mnie wydymali, i teraz nagle po roku szukam rekompensaty u danych osób, a niestety miałem to w dupie, nie myślałem o kasie, bo jak pisałem wcześniej robiłem zdjęcia - lepsze trafiały na serwisy sportowe za kaskę, a odrzuty trafiały za free ( bannery, loga, reklama itp ) na stronę klubu.... no ale skoro już nie jestem "sponsorem klubu" to niech się zatroszczą o archiwalne zdjęcia..... no ale w sumie temat ciężki do wytłumaczenia.......

Zresztą ***** Takich frajerów, mam nauczkę na przyszłość, by nawet za "shitowe" zdjęcia mieć zawsze umowę, bo potem goście próbują wciskać, że to do nich zdjęcia należą - a wydaje mi się, że wg prawa RP, jak i międzynarodowego jest to niemożliwe.......