Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Ps cs 3 zwariował

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie Ps cs 3 zwariował

Chciałem dziś obrobić kilka zdjęć zrobionych 50D. Każde z nich wielkości 5-6 MB (JPG/Large/Fine). Otóż PS widzi je jako 43.1 MB. Każdy, niezależnie od rozmiaru. Gdy tylko chcę coś skadrować, to PS pokazuje wielkość wyjściową pliku jako ok 260MB!. Komp wyje, pluje ogniem. Co zrobić? Jak żyć?
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: Ps cs 3 zwariował

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Komp wyje, pluje ogniem. Co zrobić? Jak żyć?
    wezwij egzorcystę
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Uzależniony Awatar jac+

Był, uciekł. A tak merytorycznie?
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Uzależniony Awatar jac+

Nie wiem o co chodzi. Windows widzi prawidłową wielkość plików. CS3 (na dwóch różnych komputerach) skądś wynajduje kosmiczne dane.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Strumień

A jesteś pewien, że wcześniej było inaczej jeśli chodzi o wielkości pliku podawane przez windows/PS ?
    Z tego co wiem i z tego co właśnie sprawdziłem to zawsze PS pokazuje inną wielkość pliku. Przy plikach z 5D mkI jest to 36,4Mb (jpg). I wydaje mi się, że on pokazuje wielkość pliku ale PSD, więc jpg ma mniej.

Co do kadrowania to dziwna sytuacja, że rozmiar pliku teoretycznie się powiększa. A może narzędziu kadrowania masz wpisaną jakieś wymiary albo kosmiczne DPI i powiększa ten plik ?

Próbowałeś otwarte zdjęcie zapisać i sprawdzić jaką ma faktycznie wielkość ?
    Ostatnio edytowane przez florek41 ; 19-05-2013 o 22:40

Uprawnienia umieszczania postów