HejChcę dokupić kartę pamięci do mojego 30D i potrzebuję porady. Szukałam podobnego wątku, ale albo były sprzed kilku lat albo niezbyt dobrze opisywało to czego potrzebuję, a jak wiadomo technika idzie to przodu.
Otóż mam jedną kartę z szybkością 30 MB/s, 8 GD SanDisc, jestem z niej dość zadowolona, ale szczerze mówiąc gdy robię zdjęcia jpeg + RAW to robi się troszkę wolną przy seriach gdy potrzebuje zrobić dobre zdjęcię w krótkim momencie.
Moje pytanie do Was czy do takich oczekiwań dobra będzie Sandisc 8 GB z 60 mb/s ( SANDISK 8GB Compact Flash 8 GB EXTREME CF +60MB/s (3221109174) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ) , czy nie warto przepłacać i kupić np nieco szybszą niż ta, którą posiadam, Kingstona z większą pamięcia (Kingston karta pamięci CF 16GB-u2 Compact Flash (3221852125) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.).
Ale znowu naczytałam się o zawodności Kingstonów i mam mały dylemat, więc proszę o radę. Budżet do około 150 zł.
Z góry dziękuję za Waszą pomoc![]()