Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: na co zmienić 450D?

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: na co zmienić 450D?

Generalnie niedawno stałem przed tym samym dylematem. 450D nie jest zła ale precyzja AF, brak mikroregulacji (i przy okazji fatalna współpraca z 100-400L), ergonomia też taka sobie jak się miało w rekach 50d/5Dmk2.
    Ja akurat filmów nie kręce ale postawiłem na używana 50d. Jak się ma rodzinę albo znajomych w DE to na ichniejszym ebay można bez problemu kupić idealne 3-4 letnie body z przebiegiem (2-15tys) za jakieś 320-390 euro.

Coś już napisał
    Miasto
    Praszka

zależy jaki masz budżet, jeśli filmy nie są jednak ważne to proponuję 40d. Jeśli jednak masz więcej do wydania to stawiałbym na 7d.
    Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ale kolega określił budżet i wymagania.
    Ja mam wrażenie że niektórzy tutaj nie zadają sobie trudu przeczytania o co szczegółowo chodzi autorowi wątku, tylko tak piszą "w świat". Na tej zasadzie to można udzielić światłej rady żeby ktoś sobie kupił 1DX-a - jak już kupować to najlepszy aparat, a nie jakieś plastiki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja mam wrażenie że niektórzy tutaj nie zadają sobie trudu przeczytania o co szczegółowo chodzi autorowi wątku
    Też tak uważam...
    Ja zamieniłem na 6D, jestem zadowolony, ale nie polecam ze względu na ograniczenia budżetowe Inwestora, a z późniejszymi xxxD miałem mało do czynienia, więc obiektyw-nie moje zdanie nie byłoby prawidłowe.

Coś już napisał
    Miasto
    Praszka

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja mam wrażenie że niektórzy tutaj nie zadają sobie trudu przeczytania o co szczegółowo chodzi autorowi wątku, tylko tak piszą "w świat". Na tej zasadzie to można udzielić światłej rady żeby ktoś sobie kupił 1DX-a - jak już kupować to najlepszy aparat, a nie jakieś plastiki .
    No sorry ale o budżecie kolega nic nie wspomniał.. chyba że masz na myśli że może uda mu się 500d kupić. Za tą cene może mu się udać kupić 5d mk1, 50d lub 40d i jeszcze coś zostanie na waciki. Osobiście wybrałbym 40D ze względu na szybkość, ergonomie i przyzwoite szumy.
    Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów