Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Foto Kurier - test 5D vs D200

FredM
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fajdros
    Skad to wiadomo?
    Wyszlo w czasie rozmowy na jednym ze szkolen.
    FK generalnie jest uwazany za pismo nieprzychylne Nikonowi. Ten test ich naprawde milo zaskoczyl
    Porownanie tych aparatow nie ma sensu. To tak jakby wziasc A1 i 300D do testow. Oba dobre ale troche inne mozliwosci. Nieszczesliwie dobrane w swietle wnioskow jakie plyna z podsumowania.
    Cytat Zamieszczone przez toni
    kasa, kasa, kasa.....jak d200 dostali do testów a potem "zostaje w redakcji" a 5d trzeba kupić bo canon polska nawet na oficjalna wystawę dystrybutora wypożyczyc nie chce ......to....to trzeba czymś za 200d podziekować
    pozdrawiam
    Takie skroty myslowe to lepiej zachowac dla siebie. To jest najnormalniejsze w swiecie pomowienie i jesli ktos chcialby sie uprzec to mogloby cie to troche kosztowac. To ze piszesz na internecie nie zwalnia cie od odpowiedzialnosci.
    Ostatnio edytowane przez FredM ; 28-02-2006 o 11:14

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Skad ta wiadomosc?
    Ciebie tez Oskarkowy wrzuci do swojego banku Ignore?
    oskarkowy w swoim ignore miał tylko jedną osobę, zresztą już w ogóle usuniętą..
    Więc nie rozwijaj problemów, których nie ma
    Faktem pozostaje, ze test FK posiada bledy rzeczowe. Rownie dobrze wynikajace z niewiedzy testujacego, pospiechu, niekompetencji. Źle przeprowadzony test mogl im dac bledne wyniki i wnioski i teraz trudno redaktorowi wycofac sie "z twarza".
    Ten pan był zupełnie nie przygotowany do tego testu, brakowało mu podstawowej wiedzy. I bardzo brzydko reagował, gdy mu się wytykało jego błędy.
    Metodologia źle dobrana? Nie wiem?
    Natomiast na rewelacje Toniego nbalezy jakos zareagowac.
    Czesc.Ch.
    Czesc.Ch.
    Faktem jest, że canon olał FK w dostarczaniu sprzętu do testów. Do 5D zaproponowali mu 24-105 i (uwaga!!!) 18-55. Przynajmniej tak twierdzi Patrycy i nie mam powodu mu nie wierzyć.
    Pamiętam czasy, gdy superobiektywny "redaktur" Górko pisał, że więcej elektroniki od EOS3 miał już tylko programator od pralki. I z tego, co pisze naczelny tekst poszedł już po ocenzurowaniu! Pamiętam też wieczne problemy z obiektywnością choćby podczas zestawienia 300d z d70 (nie mam tektu przed oczami, mogę podeprzeć się tylko pamięcią). Zresztą nawet dwa dni temu redaktor Patrycy napisał mi, że 5d nie ma jeszcze gripa.. Sam pomogłem człowiekowi odkryć zastosowanie tego wielkiego kółka na plecach aparatu, bo nie wiedział do czego służy.
    I czy w takiej sytuacji należy się dziwić canonowi, że szkoda im sprzętu, jak i tak będzie wiadomo, że wyjdą z tego same bzdury?

-----------
    I jeszcze coś, co przed chwilą zwaliło mnie z nóg..
    Dostałem odpowiedź od rednacza FK..

Niestety nie jest to prasa drukowana tylko internet. Nadal podtrzymuję
    swoje zdanie na ten temat.

Pozdrawiam

Krzysztof Patrycy

Jarosław Grabek napisał(a):
    > Szanowny Panie, już na koniec podeślę Panu wyniki tego, czego Pan się
    > podjął, osiągnięte przez inne redakcje:
    > http://www.dpreview.com/reviews/nikond200/page27.asp
    > http://www.dpreview.com/reviews/nikond200/page21.asp
    > http://www.cameralabs.com/reviews/NikonD200/page4.shtml
    >
    > Trochę dziwne, że wszyscy piszą i pokazują coś innego niż Pan. Niby
    > wszsycy mają te same aparaty a tylko Pan ma inne wyniki..
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 28-02-2006 o 12:13
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Badzmy madrzejsi i nie podsycajmy, kazdy zdaje sobie sprawe z potencjalnych mozliwosci tych dwoch aparatow, test w FK to fakt, tego sie nie odkreci, rzeczowosc testu tez mam nadzieje ze zostanie jak plama w zyciorysie piszacego, tacy ludzie (pokroju Marcin Malewski - obawiam sie ze znany na forum tez pod innymi nickiem- przynajmnij ton wyowiedzi zblizony) jak i ich posty nie powinny byc wogole brane pod uwage... olewajmy to rowno i samo zdechnie. Poza tym nie ma sensu kogos przekonywac na sile o wyzszosci jednego aparatu nad drugim... to jest jego wybor!.
    My juz wszszystko napisalismy zarowno o wadach obu jak i ich zaletach zakonczmy ten watek bo on do niczego juz nie doprowadzi...

Domyślnie

Wałkujecie ten temat strasznie. Widziałem w necie testy porównanwcze w/w puszek np dot. szumów. To na co patrzyłem wyglądało zupełnie odwrotnie niż to w FK. Obejrzę gdzieś jeszcze i pewnie będą inne. Leję na to. Gazetki będę kupował tylko te w których naprawdę mnie coś zainteresuje. Róbcie zdjęcia

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Panowie! Przyznac musze, ze sie troszke zniesmaczylem tym calym zamieszaniem i niektorymi wypowiedziami. Oczekiwalem od tego forum wiecej profesjonalizmu a mnie pyskowek...

Nikon vs Canon... Posiadacze tych aparatow udowadniaja kwadrature kola dokladnie tak jak posiadacze BMW udowadniaja wyzszosc na Mercedesami, i odwrotnie. Wyzszosc Swiat Wielkiejnocy nad Bozym Narodzeniem?

Mialem i BMW i Merki, Nikony i Canony. Kazdy jest troche inny, kazdy fajny...5D i D200 tak samo. Pierwszy to zeskalowana 1-ka, drugi podrasowana 100-ka. Kazdy dla troche innego odbiorcy. Obraz, jak wynika z wiekszosci porownan, bardzo zblizony. Canon szumi chroma, Nikon - luminacja. W zaleznosci od obrazu kazdy moze byc bardziej dokuczliwy w danej sytuacji.

Glupawe porownania zawsze sie beda zdarzaly (jak np. porownanie z D50), ale czy to wystarczajace powody do pyskowki?

Zrobmy lepiej pare fotek...

I sorry, ze sie wtracam...
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marabut199
    [...]Nikon vs Canon... Posiadacze tych aparatow udowadniaja kwadrature kola dokladnie tak jak posiadacze BMW udowadniaja wyzszosc na Mercedesami, i odwrotnie. Wyzszosc Swiat Wielkiejnocy nad Bozym Narodzeniem?
    Nie znam sie na posiadaczach BMW ani Mercedesow. Posiadam Canony i nie udowadniam zadnej kwadratury kola. Jak kupowalem pierwszego analogowego Canona to zastanawialem sie takze nad Nikonem. Wybor padl na C. Mogl pasc inaczej. Sam nie znajduje powdow do udowadniania wyzszosci jednego systemu nad inny.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Domyślnie

Właśnie. Każdy miał wybór. Każdy miał okreslone preferencje. I nie ma się co rozczulać. Lepiej robić zdjęcia

Domyślnie

Dla przeciwwagi i z dedykacją dla FK

Domyślnie

może fragment będzie czytelny

blueseba
    Guest

Domyślnie

Nie wiem czy zauważyliście ale Krzysztof P, zawsze był zatwardziałym Canonowcem we wszystkich dotychczasowych testach. Natomiast wiem, że wyniki porownania D200 i 5D przez tak "stronniczą osobę", były zaskoczeniem nawet dla NIKON Polska.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów