Może dla Ciebie nie ma zarzadzania, jeżeli żyjesz fotoszopowaniem i jest to dla Ciebie jedyny świstek, który przychodzi poczta. Albo co gorsza nie przychodzi i musisz się logować do jakichś kont żeby sprawdzić co się dzieje i czy już Cię okradaja czy jeszcze nie.
Ja natomiast już mam tuziny jakichś subskrypcji, a to muzyka, a to filmiki, a to radio satelitarne, telefon taki, telefon inny, sklep z subskrypcja, jakieś kluby od zniżek, lens rentals bla, bla, bla.
Fotosiup to tylko jeden program "tej klasy" jak piszesz, którego mam ochotę z lekka od czasu do czasu używać. Sa jeszcze tuziny innych. Z tej perspektywy, płacenie tych $9.99 + ~$1 tax za tylko fotosiup+lajtrum i jeszcze jedno konto i jeszcze jeden papierek, jeszcze jeden bzdet na karcie co miesiac, za taki malutki wycinek mojej rzeczywistości, to za dużo, i dlatego tracę ochotę na ten miód i mówię adobowi: you are fired.
Jeżeli adoba chce sprzedawać te towary tylko zawodowcom, to droga wolna. Niestety Elements moga sobie wsadzić tam gdzie również mnie moga pocałować.![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
CS6 jest ciągle dostępny na stronach adobe. Taniej można kupić elements albo "używaną" starszą wersję CS. Nie ma też przymusu korzystania z produktów adobe. Kupuję, bo chcę z tego korzystać, bo jest to bardzo dobreJeśli chodzi o amatorów większość ludzi poprzestaje na LR. ew. wspieranym elmentsami.
Też bym sobie życzył żeby to wszystko było tańsze, ale jest jak jest i nie ma co płakać. W USA abonament to ok. 10$ u nas dorzucają 23%vat. Głosujcie za liberałami to przynajmniej będzie taniej o podatek![]()
Miłego dniamoja www
Nie wyobrażam sobie, żeby mogło być taniej niż $9.99.... Tyle płacę napiwku kelnerce za może 10 minut jej pracy przy posiłku z żona w taniej restauracji...ale abonamentu za od czasu do czasu używany software nie zapłacę, choćby to było $0.99. Bo nie.
Starocia już nieaktualnego też nie kupię, choćby dlatego, że taki już mam.
Cieszy to , że sporo innych dotychczasowyvh i potencjalnych użytkowników też olewa adobowe chmury. Im gorzej wiedzie się adobie, tym większe szanse na pojawianie się nowych propozycji na rynku.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.