Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Fotografia zachodu słońca w czym problem

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Fotografia zachodu słońca w czym problem

Używałem wężyka spustowego, nie podnosiłem lustra wstępnie..
    Włącz tę opcję jak robisz ze statywu... I pewnie AF się pomylił. Ostrz na horyzont. Krzaki z brzegu i tak by były ostre.

Coś już napisał

pomijając brzydki zachód to lepiej możesz to zrobić na dwa sposoby 1. naświetlone będzie lepiej niebo (ciemniej) a trawy w ciemności i jest to cieawy efekt lub 2. naświetlone będzie prawidłowo niebo (ciemniej) i z drugiego zdjecia weżmiesz prawidłowo naswietlone trawy, lub możesz skłądać ala HDR.

Coś już napisał

Dla posiadaczy canonów takich problemów nie powinno być, jest to marka najbardziej przyjazna fotografowi. Przekonałem się o tym jak zamieniłem canona na nikona /ze względu na obiektyw 18-105/ Choć D5100 ma kupę fajnych funkcji, to jednak tych z canona brakuje mi najbardziej.
    https://picasaweb.google.com/1184370...nneMozliwosci#

Pełne uzależnienie

Dla posiadaczy canonów takich problemów nie powinno być, jest to marka najbardziej przyjazna fotografowi.
    To tak jakbyś napisał, że dla posiadacze młotków Stanleya to nie powinni mieć problemów z wbijaniem gwoździ. Szeroka rozpiętość tonalna sceny jest odwiecznym problemem w fotografii. I pewnie tak pozostanie. Przynajmniej jeszcze przez jakiś czas.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów