Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Wyposażenie na "początek"

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Wyposażenie na "początek"

Jeżeli ktoś jest pewien, że będzie jej używał to myślę, że tak : D Aczkolwiek, można się chwilowo wstrzymać i ocenić po pewnym czasie swoje zapotrzebowania.

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Czy na początek w ogóle jest potrzebna dodatkowa lampa poza błyskadełkiem zamontowanym w puszce? Oj, nie sądzę.
    Oj jak najbardziej Do tej pory używałam sprzętu znajomych. Przyszedł czas na swój i lampa również będzie miała udział

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Lampa jest przydatna, w różnych przypadkach, szczególnie, jak szkła nie są najjaśniejsze.
    Kiedyś też już byłem prawie zdecydowany na YN, kupiłem jednak w b.dobrej cenie Metz'a i jestem mega zadowolony.
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Pełne uzależnienie

wbudowaną lampę to można sobie w... buty wsadzić. Im prędzej o niej zapomnimy tym lepiej. Ja uzywam od dawna YN i jak narazie to najlepszy wybór (cena do jakości). Jest to bardzo dokładna kopia Canona i wcale nie ustępuję w użytkowaniu C580EX (tez mam, więc mam porównanie).

Dokładnie. No i jeśli zdjęcia robi się też w miejscach gdzie z oświetleniem nie jest najlepiej, to się przydaje. Posiadam 2 psy i 2 koty, to im najwięcej zdjęć robię, chciałabym być przygotowana na każdą ewentualność i nie stracić dobrej okazji na foto, tylko dlatego, ze zabrakło jakiegoś drobiazgu.

Dopiero zaczyna

Jeżeli mógłbym coś zaproponować to na Twoim miejscu wziąłbym body z serii xxx i 18-50is.Pofotografowałbym miesiąc, coś dołożył do budżetu i zdecydował, co mi jest potrzebne: czy coś szerszego czy coś dłuższego, czy obiektyw jest wystarszajaco szybki (ringusm) i jasny, czy potrzebne jest is, czy zoom Ci odpowiada itp. Dopiero wtedy dokonałbym kolejnego zakupu. Pamiętaj też,że posiadając body możesz bądź od kogoś wypożyczyć interesujący Cię obiektyw, lub testować je w sklepach i spokojnie wtedy zdecydować.

Cytat Zamieszczone przez Barptolomajos Zobacz posta
    Jeżeli mógłbym coś zaproponować to na Twoim miejscu wziąłbym body z serii xxx i 18-50is.Pofotografowałbym miesiąc, coś dołożył do budżetu i zdecydował, co mi jest potrzebne: czy coś szerszego czy coś dłuższego, czy obiektyw jest wystarszajaco szybki (ringusm) i jasny, czy potrzebne jest is, czy zoom Ci odpowiada itp. Dopiero wtedy dokonałbym kolejnego zakupu. Pamiętaj też,że posiadając body możesz bądź od kogoś wypożyczyć interesujący Cię obiektyw, lub testować je w sklepach i spokojnie wtedy zdecydować.
    Na chwilę obecną mam przypływ gotówki i w sumie potestowałam co nieco. Stąd już myślę o pełnym komplecie. Później w razie w będą zmiany

Dopiero zaczyna

Zastanawiam się nad drugim obiektywem po samyang 8mm (przydatny jest do panoram czy do zabawy w video), teraz chcę coś bardziej "uniwersalnego" na różne okazje. Zastanawiałem się nad sigmą 18-200 - jednak nie za dużo dobrego o niej wyczytałem, chociaż po obejrzeniu kilkuset obrazków z niej wyplutych - jestem nieco innego zdania (cena-zakres).

Zastanawiam się też nad zakupem najpierw coś o mniejszym zakresie, bo nie chcę się władować znowu w nieostre fotki (samyang nie bardzo mi leży pod tym względem) i tutaj myślę nad tamronem 17-70 (cena-jakość) i tutaj już wielka niewiadoma canon 15-85 (tutaj nie wiem czy dam radę z ceną).

Wstępnie za używane szkło w dobrej kondycji chcę wydać do 1200 zł - jeżeli trzeba będzie dozbierać (chociaż wolałbym to jak najszybciej kupić) to poczekam i postaram się coś uciułać. To jednak opcja w przypadku, gdy jakieś rozwiązanie będzie zdecydowanie lepsze od innych...

PS: Puszka 7d i fotografia głównie przy użyciu szerokiego kąta oraz coś z architekturą/portretem

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów