Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Wyposażenie na "początek"

Domyślnie Odp: Wyposażenie na "początek"

Czyli ten Canon 50 f/1.8
    do tego teraz coś do focenia futer wybrać trzeba bo jak już wspominałam to główny cel.
    Na chwile obecną opcje są takie:
    Tamron AF 70-300
    Canon 55-250 is
    Nad którymś z tych się zastanawiać czy w ogóle nie warto brać pod uwagę?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez meg83 Zobacz posta
    1200 zl to trochę mało, zbieraj powoli i kupuj to co najbardziej potrzebne

patrząc na to co chcesz focić na początku możesz odłożyć kupno statywu, monopod to w większości przypadków zbędny gadżet; uvka zamień na filtr protector np marumi, osłona lcd - nieduży wydatek ale jak nie będziesz rzucać sprzętem albo chodzić po krzakach to nie musisz od razu;

a masz jakąś sensowną torbę/plecak to przenoszenia sprzętu?

jeśli kupujesz body+standard kit możesz się zastanowić nad C70-200f4L /ok1400-1500 używka/
    Jak już mówiłam, na body i resztę "drobiazgów" są osobne fundusze. Te 1200 to na same szkła. Standardowego nie biorę, samo body.
    Co do transportowania sprzętu to jak najbardziej, będzie i plecak i torba
    W temacie osłonki na lcd itp, chcę zakupić na wstępie. Jak już pisałam duża część zdjęć w plenerze przy psach więc wolę zabezpieczyć się najbardziej jak się da, krzaki pewnie też będą się przejawiać
    Dotychczas, kiedy miałam okazję korzystania ze sprzętu znajomych, monopod jak i statywy okazywały się bardzo przydatne, stąd ich pojawienie na mojej liście.

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Trochę Ci zamieszam: nie mając krócej niż 50mm zapomnij o 50% (albo 70%?) zdjęć rodzinnych typu "imieniny Cioci" - w pomieszczeniach "zoom nożny" zaraz napotka ścianę i dalej się już nie cofniesz... Może by tak na początek wziąć komplet Canonów 18-55 i 55-250 (używanych) i dopiero później kupować docelowe szkła w międzyczasie zbierając doświadczenia i pieniądze?
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Olka i Jacek Zobacz posta
    Trochę Ci zamieszam: nie mając krócej niż 50mm zapomnij o 50% (albo 70%?) zdjęć rodzinnych typu "imieniny Cioci" - w pomieszczeniach "zoom nożny" zaraz napotka ścianę i dalej się już nie cofniesz... Może by tak na początek wziąć komplet Canonów 18-55 i 55-250 (używanych) i dopiero później kupować docelowe szkła w międzyczasie zbierając doświadczenia i pieniądze?
    nic dodać nic ująć; od razu coś dłuższego może być dla ciebie na początek za wąskie

ok czyli jeszcze dorzucimy 18-55 is nie jest drogi, a się w takim razie przyda

Reasumując:
    Canon 18-55 is
    Canon 50 f/1.8
    Canon 55-250 is CZY Tamron af 70-300??

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Red Power Zobacz posta
    Canon 18-55 is
    Canon 50 f/1.8
    Canon 55-250
    No i w tym budżecie lepszego zestawu nie znajdziesz

Cytat Zamieszczone przez meg83 Zobacz posta
    CZY Tamron af 70-300??
    C 55-250 to nowa konstrukcja i ludzie chwalą, ja bym został przy C
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 06-05-2013 o 15:41

Czyli mówisz, ze na początek będę zadowolona ?

Uzależniony Awatar jac+

Powinnaś być zadowolona nie tylko "na początek", ale i "na dłużej" również. Proponowany zestaw jest naprawdę przyzwoity. Niski koszt zakupu i niewielka strata przy ewentualnej odsprzedaży też nie są bez znaczenia.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez Red Power Zobacz posta
    Czyli mówisz, ze na początek będę zadowolona ?
    Zastanawiałaś się nad używanym sprzętem? zamiast 600D lepiej 550D zostanie więcej funduszy na zakup obiektywów. W przypadku znów gdy będzie pewna inwestycja późniejsza w obiektywy to lepiej 650D - 9 punktów krzyżowych w fotografii psów powinna się przydać
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Bywalec Awatar Arni
    Miasto
    Rumia

Moim skromnym zdaniem:
    Canon 18-55 is - ok, podobno (sam nie próbowałem) niezły i prawie za darmo, kiedyś i tak zapewne go zamienisz na coś ciekawszego,
    Canon 50 f/1.8 - to kupiłbym na końcu, jak zobaczysz, na których ogniskowych lubisz focić: może zapragniesz czegoś jaśniejszego na C50/1.4, dłuższego C85/1.8 lub może szerszego S30/1.4,
    Canon 55-250is - podobno (znowu: testowałem tylko w sklepie i mnie nie zachwycił) jest ok, ale spodobał mi się dużo bardziej stabilizowany Tamron 70-300 VC USD.

Życzę trafnych wyborów :-)
    EOS 60D + C50/1.8 + C24-105/4.0 L + S10-20/4.0-5.6 EX DC HSM + S30/1.4 EX DC HSM + T70-300/4.0/5.6 SP Di VC USD
    Metz 50 AF-1 + Hama Traveler Pro
    E-system przeszedł do historii ...

Początki nałogu

Nie kupuj starej wersji 70-300 Tamrona (przed VC) - jest kiepska, zdecydowanie lepsze 55-250 IS Canona
    / Canon /

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów