Canon 7D czy Nikon D7100 - trudny wybór

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jellyeater
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 1631

Odp: Canon 7D czy Nikon D7100 - trudny wybór

Dziwne, że bez pudełka i ładowarki...

http://jellyeater.net84.net/

Komentarz

• IGI
      Coś już napisał
      • 2009
      • 74

To są tzw Refubrished. O opakowainu na aukcji jest zaznaczone że ich firmowe, o ładowarce akurat nic nie było że jest zamiennik. Zresztą teraz to i tak nie ważne bo widzę że sprzedali już wszystkie (jak kupowałem mieli 3 sztuki wystawione).
      7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Komentarz

• Lucky Luck
        Bywalec
        • 2012
        • 170

Zamieszczone przez IGI Zobacz wpis
        Ja kupiłem 7d od asgoodas.nu na allegro. Minus brak oryginalnego kartonika i dostałem nieoryginalną ładowarkę.
        Plusy - stan praktycznie idealny, CENA - 2700 z wysyłką, rok gwarancji i przebieg - uwaga 1380 klatek!!!!

Nie obiecuję że inne od nich będą w takim stanie, ale mi się trafiła mega okazja.

Gwarancja Canona czy tylko sprzedającego? Jeżeli sprzedającego to jaki jest sposób jej realizacji, zapytałeś o to?

Kupiłem kiedyś przedmiot z "niefirmową" gwarancją która okazała się "niegwarancją"

Komentarz

• IGI
          Coś już napisał
          • 2009
          • 74

Od sprzedawcy, to jest wielka firma z Niemiec co sprzedaje używany sprzęt elektroniczny. Jetzt gebrauchtes Handy verkaufen! Handyankauf bei WIRKAUFENS!
          Akurat gwarancja to i tak nie jest istotne bo kupując używane body i tak bym jej nie miał, przynajmniej na tych aukcjach co śledziłem, no i body z przeviegiem w okolicach 15k kosztowało jakieś 3200 na allegro. Nikogo też nie namawiam, bo nie wiem jaki stan mają inne aparaty, ja kupiłem w ciemno po tym jak mnie przelicytowano na kilku aukcjach ale się opłaciło.
          Ja kupiłem dokładnie ten:
          CANON EOS 7D Body aparat lustrzanka 18 MPX (3232268684) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
          7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Komentarz

• bratPit
            • 2013
            • 5

To rzeczywiście wygląda na dobrą transakcję. W tej chwili ludzie na allegro mają 7d z niedużym przebiegiem powystawiane za kwoty 3200-3700 co w mojej ocenie - przy cenie nowego 7d za 4200 po cashbacku jest ceną zbyt wygórowaną. Oczywiście to ich sprzęt i ich prawo - ale jak dla mnie ceną do rozważenia byłoby właśnie okolice 3 tys zł. A już cena 2700zł za body z nieco ponad 1 tys klapnięć lustra to jest okazja. Pozostaje mi życzyć zadowolenia ze sprzętu

Komentarz

• IGI
              Coś już napisał
              • 2009
              • 74

Egzemplarz który kupiłem jest naprawdę spoko, ale co do samego 7d trochę się zawiodłem na szumach - szumi bardziej niż moje 30d, wiadomo jeżeli porównujemy cropa 1:1, po przeskalowaniu obrazu z 7d do rozdziałki 30d siódemka wygrywa, do tego na wyższych iso szumi zdecydowanie mniej. Za to AF w porównaniu do starej puszki to bajka. Dzięki niej zostanie chyba ze mną tamron 17-50 którego właśnie chciałem się pozbyć przez zbyt kapryśny AF w połączeniu z 30d.

Komentarz

• bratPit
                • 2013
                • 5

Zamieszczone przez IGI Zobacz wpis
                Egzemplarz który kupiłem jest naprawdę spoko, ale co do samego 7d trochę się zawiodłem na szumach - szumi bardziej niż moje 30d, wiadomo jeżeli porównujemy cropa 1:1, po przeskalowaniu obrazu z 7d do rozdziałki 30d siódemka wygrywa, do tego na wyższych iso szumi zdecydowanie mniej. Za to AF w porównaniu do starej puszki to bajka. Dzięki niej zostanie chyba ze mną tamron 17-50 którego właśnie chciałem się pozbyć przez zbyt kapryśny AF w połączeniu z 30d.
                W takiej sytuacji pozostaje chyba jedynie pełna klatka tylko te ceny...

Komentarz

• Darx
                  Uzależniony
                  • 2011
                  • 725

Zamieszczone przez bratPit Zobacz wpis
                  W takiej sytuacji pozostaje chyba jedynie pełna klatka tylko te ceny...
                  Pytanie. Czemu zmieniasz zdanie jak liście na wietrze? Mamy tutaj całkiem spore tasiemce o siódemce
                  Klik_1;
                  Klik_2;
                  Klik_3;

Przejrzyj, sprawdź czy cię satysfakcjonują, znajdź kogoś z twojej okolicy i umówcie się na przetestowanie aparatu. Proste, a jakie przydatne. Ja bardzo lubię 7D, iso mogło by być lepsze, ale nadal mam do użytku rawy
                  |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• lucas_g
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 58

Zamieszczone przez Darx Zobacz wpis
                    Przejrzyj, sprawdź czy cię satysfakcjonują, znajdź kogoś z twojej okolicy i umówcie się na przetestowanie aparatu. Proste, a jakie przydatne. Ja bardzo lubię 7D, iso mogło by być lepsze, ale nadal mam do użytku rawy
                    Jestem tego samego zdania. Najlepiej samemu pomacać, pstryknąć kilka fotek na różnych iso, obrobić i sam szybko będziesz wiedział, czy to pucha dla ciebie.

Komentarz

Pracuję...
                    X