Ja kupilem sama puszke z zestawu. sprzedawca przy mnie rozpakowal kit'a i sprzedal mi sama puszke. To raczej w niczym nie przeszkadza, co najwyzej pozwoli komus kupic obiektyw z kita taniej. Ja nie widze problemu.
Ja kupilem sama puszke z zestawu. sprzedawca przy mnie rozpakowal kit'a i sprzedal mi sama puszke. To raczej w niczym nie przeszkadza, co najwyzej pozwoli komus kupic obiektyw z kita taniej. Ja nie widze problemu.
Canon chyba tak dystrybuuje sprzęt - ma po prostu pudełka zestawowe gdzie jest tylko sam aparat.
A obiektywy "KITowe" (czyli 17-85 , 24-105) dystrybuowane są w takich białych kartonowych opakowaniach zastępczych.
Przy mnie w Fotojokerze jak kupowałem kiedyś EOS 50D rozcinano nietknięte stickery producenta gdzie był sam aparat.
ludzie, czym wy się zajmujecie, jakimiś pudełkami?
Bangi, jak możesz, spróbuj napisać jakieś ogólne podsumowanie 6d - plusy, minusy itp.
Chętnie się zapoznam z rzetelną oceną użytkownika tej puszki
Ja kupiłem w fotoit, sprzedawca rozpakował aparat przy mnie i miałem możliwość przetestowania. Cena była jedna z niższych na rynku a do aparatu dostałem Adobe Photoshop Ligthroom 5 + Adobe Premiere Elements 11 gratis.
ludzie, czym wy się zajmujecie, jakimiś pudełkami?
Bangi, jak możesz, spróbuj napisać jakieś ogólne podsumowanie 6d - plusy, minusy itp.
Chętnie się zapoznam z rzetelną oceną użytkownika tej puszki
--- Kolejny post ---
sorry, ta powtórka to wina "systemu" CB
Przeciez to juz bylo, tu jest kilkset stron:
http://www.canon-board.info/canon-ds...cjalnie-86180/
wiem, że było, ale chaotycznie i na fali emocji
teraz można już na spokojnie; tamci nabywcy zdążyli się już solidnie pobawić sprzętem i na pewno mają bardziej całościowe i wyważone sądy na jego temat
Nie jest tak: kit to kit i jest w pudle kitowym a samo body to samo body i jest w pudle samobodowym.
Tylko że te pudła są tych samych rozmiarów, maja na wierzchu zdjecie z obiektywem i wyglądają tak samo. Różnią się tylko drobnymi szczegółami, np. napisem "Lens not included" na jednym albo nazwą obiektywu i "KIT" na drugim. Oto zdjęcie pudła samobodowego, którego ponad polowa objetości jest pusta:
http://www.kenrockwell.com/canon/6d/...2-box-1600.jpg
Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 09-10-2013 o 10:10
Odnośnie zakupu w fotojoker – na pudełku widniał zestaw i zielona (prawie fluoroscencyjna) naklejka, że tylko body.
Aparat nie nosił żadnych śladów wcześniejszego dotykania. Był zapakowany, jeśli dobrze pamiętam w taką „kieszeń” z folii bąbelkowej i jeszcze w zaklejoną folię zwykłą.
Nie miałem żadnych wątpliwości co do jego sklepowego stanu, oryginalna bateria nawet nie ruszyła i trzeba było rozruch zrobić z innej, do tego jak w domu foty robiłem to numeracja też leciała od początku (wiem, że można to ustawić) niemniej żadnych oznak, że był wcześniej bezpośrednio macany nie było.
Odnośnie podsumowania – to w sumie nie wiem co mam napisać, ponad to co napisałem dotychczas w innym wątku. Aparat ani razu mnie nie zawiódł, AF (środkowy) lepszy niż w 60d (moja 50-tka i 85-tka nabrały drugiego życia), ISO do 1600 dla mnie mega lepsze niż w 60d, możliwość edycyjne RAW-a (to piszę przez pryzmat focenia samolotów dużo lepsze niż z cropa).
Jedyne co mnie trochę boli to brak „kukułki”, która naprawdę czasem by się przydała – nawet do sterowania zewnętrzną lampą.
Dla mnie w tym momencie to jest docelowe body i nie myślę już o żadnej zmianie puchy, do momentu aż padnie...Miejmy nadzieję, że nie szybko
![]()
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 09-10-2013 o 11:22