Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Wątek: Canon EOS 6D

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D

Ja bym chętnie nabył Canon MP-E 65 mm f/2.8 1-5X Macro Photo, ale to już by była fanaberia

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Problem tylko właśnie jest w tym, że 6D to zupełnie nie jest aparat do "ciężkich" zastosowań i wytykanie że amatorskie body nie jest pancerne i nie nadaje się do reporterki jest najdelikatniej mówiąc grubym nieporozumieniem.
    Po prostu kup Dxa i tu nie marudź .

Niestety Canony nawet te plastikowe potrafią działać latami bez zarzutu - jak choćby moja 350-tka.
    Na marudziłem się i kupiłem 6D jako zapasowe na razie z zamiarem bo 5diii ciut drażni ceną. I cóż plastik dalej denerwuje, ale racja jest całkiem całkiem solidny. Jednak wszystko rekompensuje matryca, AF szału nie ma, nie ma aż takiego skoku od 5dII jak piszą niektórzy, piszę o punkcie centralnym. W gorszych warunkach oświetleniowych też lubi szukać ale częściej trafia niż 5dII. Także fajna alternatywa ale nie rewelacja.

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Skoro kupiłeś 6D jako zapasowe to stać Cię na coś droższego więc trzeba było kupić a nie teraz marudzić że 6D plastik, w sklepie chyba miałeś okazję dotknąć, zobaczyć? Ja kupiłem i jestem zadowolony, trochę te punkty AF mógł by być bardziej rozszerzone ale da się przyzwyczaić...
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Wszyscy obrońcy plastiku możecie już odpuścić, napiszę już dla Was jest fajny, lubię go dotykać, super jest

Cytat Zamieszczone przez teo5ooD Zobacz posta
    Skoro kupiłeś 6D jako zapasowe to stać Cię na coś droższego więc trzeba było kupić a nie teraz marudzić że 6D plastik, w sklepie chyba miałeś okazję dotknąć, zobaczyć? Ja kupiłem i jestem zadowolony, trochę te punkty AF mógł by być bardziej rozszerzone ale da się przyzwyczaić...

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

a ja wszytskim przeciwnikom plastiku w 6d polecam aby sobie kupili Canona AE lub Nikona Fe...powinniście być usatysfakcjonowani, da się tym nawet gwoździa przybić...
    Ostatnio edytowane przez centur ; 15-10-2013 o 11:04
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Cytat Zamieszczone przez Pietrek Zobacz posta
    Wszyscy obrońcy plastiku możecie już odpuścić, napiszę już dla Was jest fajny, lubię go dotykać, super jest
    Nie bronie plastiku ale skoro stać Cię na zapasowy 6D to mogłeś kupić sobie zapasowy 5DIII
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Dopiero zaczyna Awatar JaLe
    Miasto
    KrK suburbia

Tak się zastanawiam o jakim "plastiku" mowa.
    Wg producenta:
    DANE FIZYCZNE:
    Materiał korpusu Przednie i tylne osłony korpusu ze stopu magnezu. Osłona górna z poliwęglanu

Czyli o ten poliwęglan chodzi - ze to niby ten "plastik" ? ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez JaLe Zobacz posta
    Czyli o ten poliwęglan chodzi - ze to niby ten "plastik" ? ?
    Pewnie tak, bo aparat dla Prawdziwego Mężczyzny powinien być najlepiej z litej stali powlekanej tytanem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Tak to jest, jak się człowiek naczyta za dużo "opinii" na forum.
    Swoją drogą ciekawe jakby działał ten GPS w obudowie magnezowej...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewnie tak, bo aparat dla Prawdziwego Mężczyzny powinien być najlepiej z litej stali powlekanej tytanem .
    Przyznaje jak go liże przypomina poliwęglan. A uderzenia młotkiem 25 gram też oddzwania jak poliwęglan, czyli to plastik.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów