Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 69 z 69

Wątek: Canon EOS 6D

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pewnie tak, bo aparat dla Prawdziwego Mężczyzny powinien być najlepiej z litej stali powlekanej tytanem .
    A przypadkiem nie z najtwardszego materiału jakim jest karbin?

Pełne uzależnienie

Jakiś czas temu byłem bardzo zachowawczo nastawiony do tego modelu, ale w końcu przyszedł czas na sprzedanie 5DII i jego miejsce zajął właśnie 6D.
    Jak mu się bliżej przyjrzeć i poużywać, to śmiało można stwierdzić, że zdecydowanie bliżej mu do 5DII niż np. 60D. Obudowa jest dość ciężka, w dodatku oryginalny grip do niego jest również metalowy i nie ma zupełnie do czego się przyczepić.
    Jak się weźmie taki zestaw z gripem do ręki to jego tzw.plastikowość nawet przez moment nie przyjdzie do głowy. Jest bardzo dobrze wyważony i spełnia moje oczekiwania w zupełności.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

W przypadku 6D nie tyle chodzi o to z jakich materiałów jest zbudowany, bo prawdopodobnie to w przeciętnym użytkowaniu wystarczy, ile o to że przy pierwszym kontakcie (po przesiadce z 5D II 1 7D) też wydawał mi się taki właśnie plastikowy - być może ze względu na grubszą fakturę masy pokrywającej. Natomiast zdecydowanie mniej wygodne są w 6D przyciski (nie mam na myśli braku joysticka) - mniej wyczuwalny jest ich skok i nie wiem czy tutaj nie poczyniono oszczędności, przyszłość okaże.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez henryk105a Zobacz posta
    W przypadku 6D nie tyle chodzi o to z jakich materiałów jest zbudowany, bo prawdopodobnie to w przeciętnym użytkowaniu wystarczy, ile o to że przy pierwszym kontakcie (po przesiadce z 5D II 1 7D) też wydawał mi się taki właśnie plastikowy - być może ze względu na grubszą fakturę masy pokrywającej. Natomiast zdecydowanie mniej wygodne są w 6D przyciski (nie mam na myśli braku joysticka) - mniej wyczuwalny jest ich skok i nie wiem czy tutaj nie poczyniono oszczędności, przyszłość okaże.
    Przesiadłem się z 5DII, posiadam również na bieżąco 7D i 6D ani przez chwilę, mimo uprzedzenia nie wydał mi się plastikowy
    W końcu jego konstrukcja jest również magnezowa za wyjątkiem pola działania GPS-u i po dołożeniu metalowego gripa jest niemal identycznie tylko odrobinę lżej.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna Awatar grsi
    Miasto
    szczecin

dla sprostowania plastik w mowie potocznej uważany jest za materiał wybuchowy (syntex) natomiast teraz tworzywo sztuczne jest bardzo wytrzymałe jeśli chodzi o aparaty i nie tylko, współczesna broń palna jest wykonana z tworzywa tak jak np obudowy magazynku, rękojeści, kolby nawet całe obudowy z metalu zostaje tylko komora lufa odprowadzenie spalin do powrotu przeładowania i sprężyna. np taki glock 17 zbudowany 75% z tworzywa sztucznego i jest niezawodny skoro większość policji na cały świecie go używa. a poza tym, aparatem robimy zdjęcia a nie używamy go do wbijania gwoździ

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez grsi Zobacz posta
    a poza tym, aparatem robimy zdjęcia a nie używamy go do wbijania gwoździ
    Nie myśl schematami, bądź kreatywny
    Fantastycznie że jest nowy wątek o 6D...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Cytat Zamieszczone przez grsi Zobacz posta
    dla sprostowania plastik w mowie potocznej uważany jest za materiał wybuchowy (syntex)
    Dla sprostowania - semtex (tzw. czeski plastik).

Bywalec Awatar photogambler
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Nie myśl schematami, bądź kreatywny
    Fantastycznie że jest nowy wątek o 6D...
    Tez tak sądzę :-D ta cisza na temat 6d juz mnie zaczęła niepokoić...
    6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...

Dopiero zaczyna Awatar grsi
    Miasto
    szczecin

6d niema pełnego pokrycia w wizjerze to duża wada dla robienia zdjęć architektury ale ta wada jak zauważyłem z jednej strony przeistoczyła się w zaletę tak przynajmniej mi się wydaje, podczas spotkania foto zaprzyjaźnionych kolegów i innych masochistów sprzętowych miałem okazję po testować trochę sprzętu pełno klatkowego i stwierdziłem że jedynie 6D nie klapie lustrem tak mocno jak inne pełnoklatkowce jak 5D, 5DmII, 5DmIII i 1DsmIII bo takowe akurat miałem w rękach, może to ma jakiś związek że ma mniejsze lustro i pryzmat może to nowsza technologia nie wiem, co o tym sądzicie

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów