Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: Canon EOS 6D

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D

Ja kupilem sama puszke z zestawu. sprzedawca przy mnie rozpakowal kit'a i sprzedal mi sama puszke. To raczej w niczym nie przeszkadza, co najwyzej pozwoli komus kupic obiektyw z kita taniej. Ja nie widze problemu.

Pełne uzależnienie

Ja kupilem sama puszke z zestawu. sprzedawca przy mnie rozpakowal kit'a i sprzedal mi sama puszke. To raczej w niczym nie przeszkadza, co najwyzej pozwoli komus kupic obiektyw z kita taniej. Ja nie widze problemu.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    W momencie w którym kupowałem, ku mojemu zaskoczeniu fotojoker był najtańszy przy zamówieniu przez neta, odbiór miałem w M1, miły Pan obsługiwał, oczywiście przed odbiorem pełen przegląd pudełka i próbne uruchomienie.
    Jedne co, mam pudełko z zestawu 6D + C 24-105 f4 L
    Body było rozdzielone ze szkłem
    Canon chyba tak dystrybuuje sprzęt - ma po prostu pudełka zestawowe gdzie jest tylko sam aparat.
    A obiektywy "KITowe" (czyli 17-85 , 24-105) dystrybuowane są w takich białych kartonowych opakowaniach zastępczych.
    Przy mnie w Fotojokerze jak kupowałem kiedyś EOS 50D rozcinano nietknięte stickery producenta gdzie był sam aparat.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

ludzie, czym wy się zajmujecie, jakimiś pudełkami?

Bangi, jak możesz, spróbuj napisać jakieś ogólne podsumowanie 6d - plusy, minusy itp.
    Chętnie się zapoznam z rzetelną oceną użytkownika tej puszki

Dopiero zaczyna

Ja kupiłem w fotoit, sprzedawca rozpakował aparat przy mnie i miałem możliwość przetestowania. Cena była jedna z niższych na rynku a do aparatu dostałem Adobe Photoshop Ligthroom 5 + Adobe Premiere Elements 11 gratis.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

ludzie, czym wy się zajmujecie, jakimiś pudełkami?

Bangi, jak możesz, spróbuj napisać jakieś ogólne podsumowanie 6d - plusy, minusy itp.

--- Kolejny post ---

sorry, ta powtórka to wina "systemu" CB

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Przeciez to juz bylo, tu jest kilkset stron:
    http://www.canon-board.info/canon-ds...cjalnie-86180/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

wiem, że było, ale chaotycznie i na fali emocji
    teraz można już na spokojnie; tamci nabywcy zdążyli się już solidnie pobawić sprzętem i na pewno mają bardziej całościowe i wyważone sądy na jego temat

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Canon chyba tak dystrybuuje sprzęt - ma po prostu pudełka zestawowe gdzie jest tylko sam aparat.
    A obiektywy "KITowe" (czyli 17-85 , 24-105) dystrybuowane są w takich białych kartonowych opakowaniach zastępczych.
    Przy mnie w Fotojokerze jak kupowałem kiedyś EOS 50D rozcinano nietknięte stickery producenta gdzie był sam aparat.
    Nie jest tak: kit to kit i jest w pudle kitowym a samo body to samo body i jest w pudle samobodowym.

Tylko że te pudła są tych samych rozmiarów, maja na wierzchu zdjecie z obiektywem i wyglądają tak samo. Różnią się tylko drobnymi szczegółami, np. napisem "Lens not included" na jednym albo nazwą obiektywu i "KIT" na drugim. Oto zdjęcie pudła samobodowego, którego ponad polowa objetości jest pusta:

http://www.kenrockwell.com/canon/6d/...2-box-1600.jpg
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 09-10-2013 o 10:10

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Odnośnie zakupu w fotojoker – na pudełku widniał zestaw i zielona (prawie fluoroscencyjna) naklejka, że tylko body.
    Aparat nie nosił żadnych śladów wcześniejszego dotykania. Był zapakowany, jeśli dobrze pamiętam w taką „kieszeń” z folii bąbelkowej i jeszcze w zaklejoną folię zwykłą.
    Nie miałem żadnych wątpliwości co do jego sklepowego stanu, oryginalna bateria nawet nie ruszyła i trzeba było rozruch zrobić z innej, do tego jak w domu foty robiłem to numeracja też leciała od początku (wiem, że można to ustawić) niemniej żadnych oznak, że był wcześniej bezpośrednio macany nie było.

Odnośnie podsumowania – to w sumie nie wiem co mam napisać, ponad to co napisałem dotychczas w innym wątku. Aparat ani razu mnie nie zawiódł, AF (środkowy) lepszy niż w 60d (moja 50-tka i 85-tka nabrały drugiego życia), ISO do 1600 dla mnie mega lepsze niż w 60d, możliwość edycyjne RAW-a (to piszę przez pryzmat focenia samolotów dużo lepsze niż z cropa).
    Jedyne co mnie trochę boli to brak „kukułki”, która naprawdę czasem by się przydała – nawet do sterowania zewnętrzną lampą.

Dla mnie w tym momencie to jest docelowe body i nie myślę już o żadnej zmianie puchy, do momentu aż padnie... Miejmy nadzieję, że nie szybko
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 09-10-2013 o 11:22

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów