Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Pomoc w wycenie zdjęć - sesja dla hotelu

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Pomoc w wycenie zdjęć - sesja dla hotelu

Ja może żyję w dziwnym świecie ale jakby ktoś mi powiedział 10kzł za wykonanie zdjęć hotelu to bym go zabił śmiechem.
    Nie można po prostu abstrahować od punktu odniesienia, a kwestie czy dane zdjęcia zostaną tak czy tak zrobione to są szczegóły techniczne które z reguły takich ludzi nie interesują albo nie mają o tym pojęcia.
    Całkowicie się zgadzam z strideerem - trzeba sobie zadać pytanie czy chcesz to zlecenie zrobić, czy zostałeś może wystawiony tylko po to żeby mieli wycenę żeby przycisnąć kogoś kto to ma zrobić, czy może potrzebują kilku ofert dla tzw. świętego spokoju itd. (to tylko kilka moich pomysłów na szybko, może być znacznie więcej różnych możliwości).

Ale..... może stanie się cud i to jest szansa i Ci tyle zapłacą - życzę Ci tego szczerze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja może żyję w dziwnym świecie ale jakby ktoś mi powiedział 10kzł za wykonanie zdjęć hotelu to bym go zabił śmiechem.
    Nie można po prostu abstrahować od punktu odniesienia, a kwestie czy dane zdjęcia zostaną tak czy tak zrobione to są szczegóły techniczne które z reguły takich ludzi nie interesują albo nie mają o tym pojęcia.
    To jest ta subtelna różnica, którą należy się nauczyć dostrzegać, jeśli chce się w tym fotograficznym świecie zarabiać. Dla gościa z kasą, prowadzącego biznes, 10 koła może przyprawić o przepuklinę (ze śmiechu). W typowym korpo również spotkasz się z taką reakcją (no może nie będą śmiali się, ale politycznie podziękują za ofertę i powiedzą że oddzwonią), ale jak powiesz, żeby olali agencję i dali Ci to do zrobienia za tysiaka.

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    To jest ta subtelna różnica, którą należy się nauczyć dostrzegać, jeśli chce się w tym fotograficznym świecie zarabiać. Dla gościa z kasą, prowadzącego biznes, 10 koła może przyprawić o przepuklinę (ze śmiechu). W typowym korpo również spotkasz się z taką reakcją (no może nie będą śmiali się, ale politycznie podziękują za ofertę i powiedzą że oddzwonią), ale jak powiesz, żeby olali agencję i dali Ci to do zrobienia za tysiaka.
    Nie można od razu przekreślić szans na takie pieniądze, ale na pewno musi być to dłuższa współpraca. W Zakopanem spotkałem się z ofertą promocyjną, cały obiekt za 399 zł i robił to gość który o fotografii pojęcie ma, pewnie że cudów nie należy się spodziewać po takiej sesji ale od bidy na początek wystarczy...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Nie można od razu przekreślić szans na takie pieniądze, ale na pewno musi być to dłuższa współpraca. W Zakopanem spotkałem się z ofertą promocyjną, cały obiekt za 399 zł i robił to gość który o fotografii pojęcie ma, pewnie że cudów nie należy się spodziewać po takiej sesji ale od bidy na początek wystarczy...
    Oczywiście. Ale zdecydowana większość ofert "zrób zdjęcia obiektu" jest w tym klimacie, niestety, i trzeba być na to przygotowanym.

Uprawnienia umieszczania postów