Witam!
Aby zamknąć temat (od momentu zakupu aparatu nie wchodziłam na forum, nie pomyślałam że temat może być nadal ciągniętychciałam poinformować, że w sumie los wybrał za mnie - trafiła mi się baaaaaardzo dobra okazja do kupna Canona 50d. 5000 tys. klapnięć, stan - idealny - pachniał nowością, cena również zachęcająca! Narazie z powodu braków funduszy dokupiłam jedynie obiektyw 50mm 1.8. Jeżeli chodzi o gabaryty, które mnie tak przerażały - mam świadomość, że kiedy podepnę większy obiektyw może być 'ciężko', ale z wspomnianą wcześniej 50`tką jest idealny! Genialnie leży w ręce, genialnie się go obsługuje - jestem zachwycona! Aparat jest teraz moim oczkiem w głowie i ani trochę nie żałuję decyzji!
Kiedy wzięłam do ręki ostatnio C550d znajomego, miałam wrażenie, że trzymam zabawkę (chociaż to też genialny sprzęt i nie chcę nikogo obrażać). Nie będę zaprzeczać - jeżeli ma się ten obiektyw jako podstawowy - trzeba się momentami nagimnastykować
Największy brak szerokiego kąta odczułam podczas robienia zdjęć architektury, dlatego zastanawiam się nad Tamronem 17-50 2.8. Kiedy powiedziałam o tym znajomemu fotografowi powiedział "broń Cie Boże!", ale myśli nie rozwinął ponieważ czasu nie było na dyskusje;p Wiem, że obiektyw ma swoje wady i zalety, jednak za taką cenę, chyba lepszego szkła nie ma;> Czy ktoś ma doświadczenia z tym obiektywem?
Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie rady! Bez nich pewnie do tej pory zastanawiała bym się co wybrać![]()