Wczoraj kupiłem Canona 700D w zestawie z obiektywem 18-135 STM. Po uruchomieniu trybu filmowania aparat pracuje okolo 15 do 30 sek. po czym aparat sie zawiesza tzn. wyswietlacz gaśnie, przesłona sie zamyka i nie mozna go juz postawic na nogi trzeba wyciągnąć baterie. Jeżeli stanie się tak, że aparat sie nie zawiesi to przestaje dzialać ostrość czy to w trybie AF czy manual (jeżeli jest na AF to poprstu nie ustawia ostrości, a jak mam włączony manual to mimo, że kręce pierścieniem to nic sie nie dzieje). Wygląda to tak jakby obiektyw tracił połączenie z aparatem i potwierdzają to też błędy które pojawiają sie na wyświetlaczu tj. Err 01 czy Err 60. Kolega był dziś u mnie z innymi obiektywami i na każdym z nich aparat pracował poprawnie i nie wykazywał żadnych problemów. Ogólnie widać, że aparat z obiektywem 18-135 lekko świruje np. zdarzyło mi sie, że podczas wyłączenia aparatu wyświetlacz LCD nadal pracował. Jest to mój pierwszy post tutaj i wybaczcie jeżeli wbiłem sie z tematem nie tak jak powinienem, ale chcialem zapytać czy może ktoś z was miał podobne problemy i jak jego przygoda z takim tematem się zakończyła.